MHP Sakarya Milletvekili Kutluata:

MHP Sakarya Milletvekili Kutluata: -TİGEMin iyi değerlendirilmesi halinde tarım ve hayvancılıkta eski önemine kavuşan bir il olabileceğiz


SAKARYA (A.A) - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Münir Kutluata, TİGEMin iyi değerlendirilmesi halinde Sakaryanın tarım ve hayvancılıkta eski önemine kavuşan bir il olabileceğini kaydetti.
     Kutluata, yaptığı yazılı açıklamada, TİGEMe bağlı olan ve 30 yıllığına kiraya verilmesi için ihale süreci başlayan Karasudaki TİGEM işletmesi için proje teslim süresinin 31 Temmuzda sona ereceğini bildirdi.
     TİGEMin tarım ve hayvancılık sektörü adına büyük önem arz ettiğini belirten Kutluata, Tarım ve hayvancılık hükümetin akıl almaz politikaları ile geriye gitmektedir. Önceden her türlü tarımsal ve hayvansal gıda ihtiyacını karşılayan, hatta ihraç eden Türkiye, bu iktidar döneminde bu tür ürünleri ithal eder hale gelmiştir. Tarım ve hayvancılık dünyanın geleceğinde daha büyük rol oynayacaktır. Bugün gıdada kendi kendine yeten bir ülke olma özelliğimizi artık kaybettik ifadelerine yer verdi.
     Kutluata, gelişmişliğin anahtarının tarım ve hayvancılık sektöründe olduğunu vurgulayarak, şu görüşleri dile getirdi:
     TİGEMin iyi değerlendirilmesi halinde tarım ve hayvancılıkta eski önemine kavuşan bir il olabileceğiz. TİGEM ihalesinde bir yanlış yapılması halinde, bu arazinin neden atıl tutulduğuna dair gündeme gelen şüpheler haklı çıkacaktır. TİGEM üzerinde iktidar kanalıyla hesapları ve planları bulunanlara müsaade edilmemelidir. Birilerinin haksız kazanç elde etmesi için değil, Sakarya ve ülke tarımına katkı yapabilecek kapasite ve samimiyette olan kuruluşlara fırsat verilmelidir. Tüm alt yapısı ve imkanları ile hazır olan TİGEM arazisinin Sakarya ve ülke ekonomisine kazandırılması gerekiyor. Bu süreç ve TİGEM ihalesi iktidarın samimiyet testi niteliğindedir.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber MHP Sakarya Milletvekili Kutluata: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER