Mihalgazideki fırtına ve dolu yağışı

Mihalgazideki fırtına ve dolu yağışı -Eskişehir Valisi Koçdemir, fırtına ve dolu yağışının yaşamı olumsuz etkilediği Mihalgazi ilçesinde incelemelerde bulunarak, can kaybının yaşanmadığı olayla ilgili hasar tespit çalışmalarının s


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, fırtına ve dolu yağışının yaşamı olumsuz etkilediği Mihalgazi ilçesine bağlı Alpagut beldesinde incelemelerde bulundu.
     İncelemenin ardından vatandaşlarla bir araya gelen Koçdemir, burada yaptığı konuşmada, can kaybının yaşanmadığı olayı yakından takip ettiklerini vurguladı.
     Beldede hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Koçdemir, şöyle konuştu:
     Beldede hasar tespit çalışmaları yapıldıktan sonra kanunlar çerçevesinde bu tür durumlarda yapılan yardımlardan almak için gerekli girişimleri yapacağız. Allah bir daha böyle afet vermesin. Acele etmeye gerek yok. Bunlar biraz vakit alan şeyler ama muhakkak devlet böyle bir zamanda duyarsız kalmaz. Hasara ve acıya bir şekilde ortak olur. Şu an yapılan çalışmaları yakından takip ediyoruz.
     Vali Koçdemir, belde de bu tür olayların yaşanmaması için dere yataklarının yeniden gözden geçirileceğini sözlerine ekledi.
     Öte yandan, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can fırtına ve dolu yağışının olumsuz etkilediği Alpagut beldesinde incelemelerde bulundu.
     Milletvekili Can, bölgede 24 evin su baskını sebebiyle hasar gördüğünü belirterek, zararın giderilmesi için yapılması gerekenlerin takipçisi olacaklarını söyledi.
     İlçede dün akşam yaklaşık etkili olan fırtına ve dolu yağışı sebebiyle birçok evi su basmış, 1800 dönüm arazideki sera ve meyve ağaçları zarar görmüştü.
    
     Muhabir: Atila Ünal / Sinan Balcıkoca
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Mihalgazideki fırtına ve dolu yağışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER