Milli Eğitim önünde kelleli protesto

Milli Eğitim önünde kelleli protesto -Bursada, atamalara tepki gösteren Türkiye Kamu-Sen üyesi grup, sembolik olarak yanlarında getirdikleri vitrin mankeni başlarını, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne bıraktı (Fotoğraf


BURSA (A.A) - Bursada, atamalara tepki gösteren Türkiye Kamu-Sen üyesi bir grup, sembolik olarak yanlarında getirdikleri vitrin mankeni başlarını, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne bıraktı.
     Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yaptığı Müfettiş mi- Kelle avcısı mı- konulu basın açıklamasında, teftiş mekanizmasının kamu hizmetlerinin sağlıklı yürütülmesinde çok önemli bir yer tuttuğunu, ancak bu mekanizmanın Bursada tam bir kelle avcılığına döndüğünü öne sürdü.
     Türkoğlu, bütün bilimsel çalışmalar ve denetim kriterlerine göre, teftiş mekanizmasında müfettişin veya teftiş kurulunun yanılma payının yüzde 1-3 aralığında olduğunu, Bursada ise bu oranın yüzde 32yi bulduğunu iddia ederek, Bursada son 3 yıl içinde soruşturma ile görevden alınan veya görev yeri değiştirilen müdür, müdür yardımcısı ve öğretmenlerin yüzde 32si mahkeme kararı ile geri dönmüştür. Hala devam eden mahkemeler bulunmaktadır. Bursada artık teftiş heyeti, adalet dağıtmıyor suçluları cezalandırmıyor. Siparişler üzerine kelle koparıyor, kişiye göre muamele yapıyor bir nevi çalışanların üzerinde Demoklesin kılıcı gibi sallanıp duruyor diye konuştu.
     Bursa genelinde 20 vekil şube müdürü görevlendirilmesinin, ideolojik kadrolaşmanın ve yandaş kayırmanın zirve noktası olduğunu ileri süren Türkoğlu, şöyle devam etti:
     Tamamı yandaş sendikanın üyesi olan aynı zamanda bir kısmı yandaş sendikanın fiilen yöneticisi, bir kısmı o sendikanın ilçe temsilcisi, bir kısmı yandaş sendikanın İLKSAN adayı, bir kısmı usulsüz 76. maddeden okul müdürü atanıp mahkeme ile müdürlüğü düşen, bir kısmı okulunda sendikal ayrımcılıktan soruşturma geçirmiş kişilerden oluşan bu görevlendirmeler bir an önce iptal edilmelidir. Usulsüz şube müdürü görevlendirilmesiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gelen yeni 6 vekil şube müdürüne müstakil oda tahsis edilirken, bölümlerde memur, şef, teknisyen, mühendis, çalışanlarımız adeta toplama kampı görüntüsünde 5, 6, 7, 8er kişi aynı odayı paylaşmak zorunda bırakılmıştır.
     Açıklamanın ardından sendika üyeleri, sembolik olarak ellerindeki vitrin mankeni başlarını, müdürlük binasının önüne bıraktı.
    
     Muhabir: Semih Kır / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Milli Eğitim önünde kelleli protesto Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER