Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Sivasta

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Sivasta -Yılmaz, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine yaptırılan Refakatçi Otelinin temel atma törenine katıldı


SİVAS (A.A) - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine hayırsever bir iş adamı tarafından yaptırılan Refakatçi Otelinin temel atma törenine katıldı.
     Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, hastanelerde hasta refakatçilerinin kalacak yer problemi yaşadığını belirterek, temeli atılan Refakatçı Otelinin bunu ortadan kaldıracağını söyledi.
     Otel durduğu sürece, Türkiyenin dört bir tarafından gelerek burada kalanların, kim yaptırdıysa Allah razı olsun onlardan diyeceklerini vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:
     İnşallah bu bir başlangıç olur. Ben Altındağ Belediyesini de biliyorum. Türkiyenin dört bir tarafından hastalar geldiğinde bana da çok müracaat ederlerdi. Ben belediye başkanlığına gönderirdim. Hastanede bizim hastamız yatıyor diye bir kağıt alana, belediye başkanlığı misafirhanesinde kalabilmek mümkündü. Refakatçi önemlidir, Biz de Milli Savunma Bakanlığı olarak Askeri Hastanelerde Kalan Refakatçilerin Besleme Kanunu diyoruz, yani hastaya yemek verdiğimiz gibi, yanında kalan refakatçiye de yemek verebilmek, besleme katkısında bulunabilmek için de yeni kanun çıkardık.
     Bakan Yılmaz, otelin Sivasa ve Cumhuriyet Üniversitesine hayırlı olmasını dileyip, emeği geçenlere teşekkür etti.
     Konuşmanın ardından, CÜ Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ve oteli yaptıran hayırsever iş adamı Ahmet Ünal, 90 yataklı otelin protokolünü imzaladı.
     Daha sonra, Bakan Yılmaz, iş adamı Ahmet Ünal ve eşi Özlem Ünal butona basarak otelin temeline ilk harcı attı.
     Törene, Sivas Valisi Ali Kolat, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk, Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Taş, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin ve Ali Turan, Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, AK Parti İl Başkanı Burhanettin Kuru ve diğer protokol üyeleri katıldı.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Sivasta Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER