Milli Savunma Bakanı Yılmaz Sivasta:

Milli Savunma Bakanı Yılmaz Sivasta: 75 milyondan hiç kimseyi bu sevgi halkasının dışında tutmadan, bir, beraber ve kardeş olarak bu coğrafya hepimize yeter


SİVAS (A.A) - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 75 milyondan hiç kimseyi bu sevgi halkasının dışında tutmadan, bir, beraber ve kardeş olarak bu coğrafya hepimize yeter dedi.
     Yılmaz, Sivasın Gürün ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu, Suçatı beldesi ile Yuva, Külahlı, Eskihamal, Yeşildere ve Sarıca köylerini ziyaret etti.
     Vatandaşların sorunlarını dinleyen Yılmaz, Sarıca köyünde kendisini karşılayanlara hitabeden yaptığı konuşmasına, Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum diyerek başladı.
     Türkiyenin zor bir coğrafyada bulunduğunu, bu coğrafyaya sahip olmanın da bir bedeli olduğunu ifade eden Yılmaz, Eğer uğrunda ölünecek toprak yoksa orayı vatan yapabilmek kolay değildir. 75 milyondan hiç kimseyi bu sevgi halkasının dışında tutmadan, bir, beraber ve kardeş olarak bu coğrafya hepimize yeter diye konuştu.
     Bakan Yılmaz, tarihte olduğu gibi günümüzde de herkesin kardeşçe yaşama düşüncesine sahip olmadığını vurgulayarak, Dış güçlerin taşeronluğunu yapanlar var. Kendi akıllarını, fikirlerini, gönüllerini dışarıdaki güçlere formatlayanlar var. Onlara ne söylenirse kar etmiyor dedi.
     Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Yılmaz, terörün zarar verme potansiyeli olduğunu ancak başarıya ulaşma şansı bulunmadığını söyledi.
     Yılmaz, şunları kaydetti:
     Şehit hangi evden olursa oraya bir ateş düşer, onun acısını dindirebilmek ne mümkün. Bunu azaltmak istiyoruz. İnşallah, teröre katılımların sayısını azalttıkça, doğru bir mesafe alıyoruz diye düşünüyorum. Gelen rakamlar bunu gösteriyor. Dualarınızla birlik ve beraberliğimizle bu zor dönemi de atlatırız.
     Daha sonra Konakpınar Jandarma Karakolunu ziyaret eden Yılmaz, tören mangasını selamladı, askerlerle görüştü.
     Bakan Yılmaza ziyaretleri sırasında Gürün Kaymakamı Ömer Kalaylı, Belediye Başkanı Mehmet Aktaş ve AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Şimşek eşlik etti.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş / Önder Felek
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Milli Savunma Bakanı Yılmaz Sivasta: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER