Mimar Sinanın ölümünün 425. yıl dönümü

Mimar Sinanın ölümünün 425. yıl dönümü


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(KESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Alan, Mimar Sinanın 425. ölüm yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Alan, mesajında, Mimar Sinanın Anadoludan Balkanlara uzanan geniş bir coğrafyada dünya mirasına çok sayıda anıtsal eserlerle kentlere estetik ve sanatsal bir kimlik kazandırdığını belirtti.
     Alan, mesajında şunları kaydetti:
     Mimar Sinanın eserlerinin mimarlık ve mühendislik harikası olmasının yanında yarattığı değerlerle gelecek kuşaklara başta kültürel olmak üzere pek çok mesajlar vermektedir. Sinanın kendi çağından günümüze verdiği mesajı doğru anlamak ve bundan dersler çıkarmak ona olan borcumuzun bir gereğidir. Eserleriyle 5 asırdır yaşayan böyle büyük bir mimara, böyle büyük bir kişiliğe Kayseri olarak sahip olmak büyük bir gurur kaynağıdır. Bu nedenle ünü ve çalışmaları uluslararası boyuta ulaşmış Kayseri-nin yetiştirdiği değerli şahsiyet Mimar Sinan-ı layıkıyla anlamak ve eserlerini korumak hepimizin görevidir. Kültürümüze ve dünya uygarlık tarihine esin kaynağı olan bu büyük ustayı ölümünün 425. yılında saygıyla anıyorum.
    
     Muhabir: Esra Gül Aktürk
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Mimar Sinanın ölümünün 425. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER