Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Kaya:

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Kaya: -Fikir proje yarışması kentsel dönüşümle ilgili yeni ufuklar açacaktır


BURSA (A.A) - Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Nizamettin Kaya, Fikir proje yarışması kentsel dönüşümle ilgili yeni ufuklar açacaktır dedi.
     Nizamettin Kaya, yönetim kurulu üyeleriyle Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskini ziyaretinde, Keskinin 7 mahalleyi kapsayan 50 bin konutluk dev kentsel dönüşüm projesine ilişkin bazı önerilerde bulundu.
     Kentsel dönüşüm projesini çok önemsediklerini kaydeden Kaya, Biz bu projeye her türlü desteği vermeye hazırız. Kentsel dönüşümle ilgili fikir ve proje yarışması düzenlenmeli. Fikir proje yarışması kentsel dönüşümle ilgili yeni ufuklar açacaktır diye konuştu.
     Keskin de yatırımcının gücünü ortaya koyarak, Bursanın değiştirilebileceğini belirtti. Yıldırımın çarpık kentleşmeden en fazla nasibini alan bölgelerden biri olduğunu vurgulayan Keskin, Biz Yıldırım için 50 bin konutluk bir kentsel dönüşüm projesi hazırladık. Belirlediğimiz bölgenin 84 bin 500 konutluk hacmine rağmen 50 bin konut planlıyoruz. Türkiye, Yıldırımdan örnek alarak dönüşecektir. Kentsel dönüşümü de Mevlana, Ulus, Yavuzselim, Arabayatağı, Çınarönü, Hacivat ve Şirinevler uygulayacağız dedi.
    
     Muhabir: Bursa / Vedat Yücebaş
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Kaya: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER