Minikler öğrenciler için ders zili çaldı

Minikler öğrenciler için ders zili çaldı -Antalyada yaklaşık 44 bin öğrenci okulla tanıştı


ANTALYA (A.A) - Milli Eğitim Bakanlığının (MEB), 2012-2013 eğitim öğretim yılında, okul öncesi ve 1. sınıf öğrencilerinin okula alışmalarını kolaylaştırmak amacıyla uygulamaya koyduğu uyum programı kapsamında Antalyada 43 bin 781 öğrenci okula başladı.
     Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, okulları ziyaret ederek, öğrenci ve velilerle sohbet etti.
     Gülay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Antalyada 43 bin 781 öğrencinin okul hayatına başladığını ancak kayıtların devam ettiğini ve bu sayının daha da artabileceğini söyledi.
     MEBin yeni düzenlemesiyle okulların ilkokul, ortaokul ve lise olarak 3 ayrı kademeye dönüştürüldüğünü hatırlatan Gülay, bugün okula başlayan çocukların da iki gruptan oluştuğunu, birinci grupta 66 ay ve üstü çocuklar, ikinci grupta da 60 ile 66 ay arasındaki çocukların yer aldığını bildirdi.
     60-66 ay arasındaki grupta 448 öğrencinin eğitim hayatına başladığını dile getiren Gülay, bu grupta zorunluluğun olmadığını, çocuğun okula başlama kararını velilerin verdiğini bildirdi.
     Gülay, 2012-2013 eğitim öğretim yılının açılış töreninin ise bir hafta sonra düzenleneceğini kaydetti.
     Öğretmenleri tarafından okulları hakkında bilgiler verilen çocuklara okullarda Türk bayrağı ile balon dağıtıldı. Aileleriyle okula gelen bazı çocukların ailelerinden ayrılmak istemedikleri gözlendi.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Minikler öğrenciler için ders zili çaldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER