Mobilya sektöründe hedef, dünyada ilk 10

Mobilya sektöründe hedef, dünyada ilk 10 -10 yılda önemli gelişmeler kaydeden Türk mobilya sektörü, gelecekten umutlu -Çilek Genel Müdürü Muzaffer Çilek: Türkiye, mobilya ihracatında 20nci sırada. İstatistikler, 5-6 yıl


BURSA (A.A) - Büşra Nur Özcan - Türk mobilya sektörünün, 10 yılda önemli gelişmeler kaydettiği, 5-6 yıl içerisinde ihracatta 20ncilikten 10unculuğa yükselmeyi hedeflediği bildirildi.
     Bebek, çocuk ve genç mobilya ve aksesuarları üreten, bunları mağazalar zinciri ile satışa sunan Çilekin kurucu ortağı ve genel müdürü Muzaffer Çilek, AA muhabirine, Türkiyede mobilya sektörünün özellikle 10 yılda önemli gelişmeler kaydettiğini söyledi. Çilek, sektörün 2012de yüzde 14 civarında büyüdüğünü, 2013e ise daha da umutla baktıklarını anlattı.
     Türk mobilya sektörünün dünyaya açılmaya devam ettiğini belirten Çilek, Türkiye, mobilya ihracatında 20nci sırada. İstatistikler, 5-6 yıl içinde ilk 10a gireceğimizi gösteriyor. Dolayısıyla sektörün önü açık. Sektör cari açık vermiyor, üstelik fazla veriyor. Sektörün morali de iyi. İnegöllü, Ankaralı, Kayserili mobilyacılar, ortak hareket ediyor. Onlarla da görüşüyoruz. 2013de herkes büyüme öngörüyor. Sektör teknolojisini de yeniledi. Fuarlar konusunda da çalışmalar var diye konuştu.
     Şirket olarak 66 ülkede 444 mağazalarının bulunduğunu dile getiren Çilek, Panamadan Johannesburga, Tahrandan Atinaya, Salvadora kadar dünyanın her yerinde mağazalarımız var. Türkiyenin bir markasını dünyaya yaymaya çalışıyoruz. Belki bir gün dünyada 4 bin mağazaya ulaşmış olacağız dedi.
    
     -Bosna Hersek, Türk yatırımcılar için oldukça cazip-
    
     Muzaffer Çilek, Bosna-Hersek' class='textetiket' title='Bosna Hersek haberleri'>Bosna Hersekin Bursa Fahri Konsolosluğu görevini de yürüttüğünü hatırlatarak, Türk iş dünyasını, Bosna Hersekteki fırsatlarla buluşturuyoruz. Başta Bursalı iş adamlarıyla, İstanbullu, Denizlili, Konyalı, Gaziantepli iş adamlarını, Bosnadaki fırsatlarla buluşturmada arayüz oluyoruz ifadesini kullandı.
     Bosna Hersekin çok güzel ve özel bir ülke olduğunu vurgulayan Çilek, şunları kaydetti:
     Bu ülke aynı zamanda genç ve eğitimli bir nüfusa da sahip. Toprakları da çok bereketli, çok güçlü madenleri var. Ormanları, tarım alanları, meyve bahçeleri, çok müsait alanları var. Yüzde 92si temiz suları, nehirleri, dereleri var. Bunlar hem alabalık yetiştirmek için hem de tarım alanlarını sulamak için çok müsait. Zaten Türk firmalarının bu aralar yoğun ilgisi var. Herkes, Bosna Hersekten bir köşe kapıyor. Hem izin almak hem ruhsat almak çok kolay. Yani Bosna Hersek, mobilya sektörünün yanı sıra pek çok sektörde Türk yatırımcılar için oldukça cazip bir ülke.
    
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Mobilya sektöründe hedef, dünyada ilk 10 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER