Mollababa köyünün içme suyu ve kanalizasyon

Mollababa köyünün içme suyu ve kanalizasyon sorunu çözüldü


MUŞ (A.A) - Korkuta bağlı Mollababa köyüne kanalizasyon ve içme suyu hattı döşendi.
     Kaymakam Adnan Daldal, gazetecilere yaptığı açıklamada, yürütülen çalışmalar sonucu Mollababa köyünün kanalizasyon sorununu çözdüklerini söyledi.
     Köylerin eksiklerini gidermek için yürütülen çalışmalar kapsamında, ayrıca köy okulunun ihata duvarını ve köye bir taziye evi yaptıklarını ifade eden Daldal, şöyle konuştu:
     Kaymakamlığımızın kaynaklarını kullanarak bu hizmetleri yaptık. Kanalizasyon hattı döşeyerek, köyümüzün en büyük sıkıntısını giderdik. Ayrıca okulumuzun ihata duvarını ve köyümüzde bir taziye evi yaptık. Mollababa en uzak köylerimizinden biri. Köyümüzün yolunu da önümüzdeki yıl asfaltlayacağız. Çok şükür en ücra köyümüze hizmet götürüyoruz. Bu yıl valimizin destekleriyle SODESten 5 projemiz geçti. BU proje kapsamında köyler meydanlarına ve okul bahçelerine oyun parkları kuracağız. Köylerimizin güzelleşmesi için çaba gösteriyoruz.
     Mollababa köyü muhtarı Sami Akdaş ise kaymakamlığa yaptığı müracaatın ardından yıllardır süren kanalizasyon sorununun çözüldüğünü belirterek, Köyümüz ilçeye çok uzak. Köylülerin açtığı kanalizasyon kuyusu sürekli tıkanıyordu. Bunun için vidanjör istemek zorunda kalıyorduk. Bu sıkıntılarımızın giderilmesi için kaymakamlığa yaptığım müracaattan olumlu sonuç aldım ve böylelikle döşenen hat sayesinde köyümüzün kanalizasyon sorunu giderildi dedi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Mollababa köyünün içme suyu ve kanalizasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER