Moodysin Türkiyenin kredi notunu artırması

Moodysin Türkiyenin kredi notunu artırması -KSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeytinoğlu: "2014 yılı için ülkeye önemli yabancı sermaye yatırımlarının gelmesini bekliyoruz"


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Moodysin Türkiyenin kredi notunu artırmasına ilişkin, 2014 yılında ülkeye önemli yabancı sermaye yatırımlarının gelmesini beklediklerini bildirdi.
     Zeytinoğlu, Moodysin Türkiyenin notunu "Ba1"den "Baa3"e yükselterek "yatırım yapılabilir" notu vermesiyle ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu kararın, gelecek yatırımların da katkısıyla yılın üçüncü ve dördüncü çeyreğindeki büyüme oranlarına olumlu yansıyacağını belirtti.
     Zeytinoğlu, "2014 yılı için ülkeye önemli yabancı sermaye yatırımlarının gelmesini bekliyoruz" diye konuştu.
     Merkez Bankası Para Politikası Kurulunun (PPK) dün verdiği faiz indirimi kararına da değinen Zeytinoğlu, bunun, dövizin değer kaybetmemesi, TLnin değer kazanması ve dolayısıyla ihracatın zorlanmaması için önemli bir karar olduğunu vurguladı.
     Zeytinoğlu, Merkez Bankasının sıcak para girişi nedeniyle faiz indirimine gittiğini anlatarak, "Ancak bu faiz indirimlerinin piyasaya yansıması gecikiyor. Alınan bu kararla borçlarını yeniden yapılandırmak isteyen sanayicilerimiz, bankaların yüksek kapatma faizleri ile karşı karşıya kalıyorlar. Bankaların bu konuda daha duyarlı olmalarını istiyoruz" ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Moodysin Türkiyenin kredi notunu artırması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER