MS hastalarına destek için Sil Baştan

MS hastalarına destek için Sil Baştan -Tiyatro sanatçısı Haldun Dormenin yönetmenliğini yaptığı, MS hastalarına psikolojik destek vermeyi amaçlayan Sil Baştan adlı oyun, Samsunda sanatseverlerle buluştu


SAMSUN (A.A) - Tiyatro sanatçısı Haldun Dormenin yönetmenliğini yaptığı, Multiple Skleroz (MS) hastalarına psikolojik destek vermeyi amaçlayan Sil Baştan adlı oyun, Samsunda sanatseverlerle buluştu.
     Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kurupelit yerleşkesindeki Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde ücretsiz olarak sahnelenen oyun, hastalık tanısı konmuş kişilere hastalığın her aşamasında gerek tıbbi, gerekse psikolojik destek vermeyi hedefliyor. Senaryosunu da Haldun Dormenin yazdığı ve bir MS hastasının güncesi niteliğindeki oyun, hastaların sesini ve hislerini Türkiyeye duyurabilmeyi amaçlıyor.
     Tüm MS hastalarını ve hasta yakınlarını ortak bir çatı altında toplayarak, toplumun bu hastalık karşısında duyarlılığının ve farkındalığının artacağı düşüncesinden yola çıkılarak sahneye konan oyunda Göksel Kortay, Ayça Varlıer, Gazi Şeker, Nuri Gökaşan, Hüseyin Gülhuy, Nebi Birgi, Volkan Yılmaz ve Onur Durmaz rol aldı.
     Oyun sonunda sahneye çıkan Haldun Dormen, oyunu izleyen MS hastalarını sahneye davet ederek, onlarla Merhaba Hayat adlı şarkıyı seslendirdi.
     Daha önce Antalya, İzmir, İstanbul ve Ankarada seyircilerle buluşan oyunu CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Samsun Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Mithat Günaydın, OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Şahinoğlu, Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Musa Onar ile öğretim üyeleri, MS hastaları, öğrenciler ve çok sayıda davetli izledi.
    
     Muhabir: Mehmet Kumcağız
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber MS hastalarına destek için Sil Baştan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER