MŞÜnün güvenliği mobeselerle sağlanacak

MŞÜnün güvenliği mobeselerle sağlanacak


MUŞ (A.A) - Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr Nihat İnanç, kampüs yerleşkesinde güvenliği sağlamak amacıyla 100 mobese kamerası kurduklarını söyledi.
     İnanç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçmişte güvenlik nedeniyle birçok sıkıntının yaşandığını ve bu sebeple kamera sistemi kurduklarını bildirdi.
     Bundan sonra üniversitenin güvenliğini, mobese sistemiyle sağlayacaklarını ifade eden İnanç, Kameralar eksi 50 dereceye dayanıklı. Ayrıca görüntüleri internet üzerinden izlemek içinde sistem kurduk. Bu sistemle kampüsün güvenliğini tam anlamıyla sağladık dedi.
     Ayrıca MŞÜnün her alanda bağımsız bir şekilde yürümeye ve büyümeye devam ettiğini kaydeden İnanç, sezonu yeni alacakları yaklaşık 40 akademik personelle kapatmayı düşündüklerini ifade etti.
     Şu anda yaklaşık 50i civarında yardımcı doçent ve doçent ilanı verdiklerini ve bu hafta sonu başvuruların biteceğini dile getiren İnanç, ardından sınav ve atama sürecinin devam edeceğini belirtti.
     Yüksek Öğretim Kuruluna (YÖK) hukuk fakültesinin de kurulması için talepte bulunduklarını bildiren İnanç, şöyle konuştu:
     Ancak bu sıralar YÖKte yeni yasa tasarısının dışında başka bir şey görüşülmüyor. Dolaysıyla bu tür taleplerimiz konuşulmuyor. Hukuk fakültesinin dışında 2 fakülte değişikliği talebimiz de var. İlahiyat Fakültesinin, Dini İlimler Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesinin ise İnsani Bilimler Fakültesi olarak değiştirilmesini talep ettik. Ama YÖK şu anda kanunla meşgul.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber MŞÜnün güvenliği mobeselerle sağlanacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER