MŞÜ Rektörü İnançtan 28 Şubat değerlendirmesi:

MŞÜ Rektörü İnançtan 28 Şubat değerlendirmesi: Devlet, 28 Şubatta mağdur ettiği insanlardan hem özür dilemeli, hem de onlara tazminat ödemelidir


MUŞ (A.A) - Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Devlet, 28 Şubatta mağdur ettiği insanlardan hem özür dilemeli, hem de onlara tazminat ödemelidir dedi.
     28 Şubat süreci ile ilgili gazetecilere değerlendirmede bulunan Rektör İnanç, 28 Şubat sürecinde mağdur edilen ve hak etmedikleri halde kapıya konularak işinden edilen birçok insan bulunduğunu anımsatarak, söz konusu dönemde gerçekleşen faili meçhul cinayetlerin faillerinin de bilindiğini söyledi.
     İnanç, 28 Şubat sürecinde mahkum edilen kişilerin serbest bırakılması gerektiğini bildirerek, Devletin 28 Şubat mağdurlarına karşı özür ve hatta tazminat borcu var diye düşünüyorum. Devlet, 28 Şubatta mağdur ettiği insanlardan hem özür dilemeli, hem de onlara tazminat ödemelidir diye konuştu.
     28 Şubat faillerinin bedel ödemesi gerektiğini anlatan İnanç, şunları kaydetti:
     Bugün darbecilerle ilgili her şey sorgulanabiliyor. Hastalıkları, yakınlarının vefatı gibi durumları göz önünde bulunduruluyor. İnanın ki bu insanlar çok şanslı. Hiç değilse cezaevinde hastalanma şansını yakalayabilmişler. Ama onların toprağa düşürdüğü yiğitler, bu hakkı bile yaşayamadılar. Onlar hastalanmamışlar, toprağa gitmişler. Darbecilerin haklarını, insan hakları gibi süslü kelimelerle savunmak doğruysa, onların mağdur ettiği milyonlarca insanın hakkını kim savunacak- 28 Şubat faillerinin bir bedel ödemesi gerekiyor. Çünkü onlar milyonlarca insana bedel ödettiler.
     İnanç, 28 Şubatta işinden edilen idari ve akademik personele kapılarının her zaman açık olduğunu vurgulayarak, kendilerine üniversite bünyesinde iş verebileceklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Fahrettin Gök
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber MŞÜ Rektörü İnançtan 28 Şubat değerlendirmesi: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER