MŞÜ Rektörü Prof. Dr. İnanç:

MŞÜ Rektörü Prof. Dr. İnanç: Öğrenci affının süresi 5 ay daha uzatıldı


MUŞ (A.A) - Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, çeşitli sebeplerle üniversitelerle ilişiği kesilenler için, geçtiğimiz yıl getirilen öğrenci affı süresinin 5 ay daha uzatıldığını bildirdi.
     İnanç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sürecin öğrenciler için önemli olduğunu ifade etti.
     İnanç, şöyle konuştu:
     Terör suçlarından hüküm giyenler dışında, yüksek öğretim kurumlarından her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenlere, geçen yıl dönüş imkanı tanıyan yasayla ilgili süre uzatıldı. TBMM Genel Kurulunda torba tasarıya eklenen önergeye göre, hazırlık dahil bütün sınıflarda intibak, ön lisans, lisans tamamlama ve lisansüstü öğrenimi gören öğrencilerden, her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenlerin, başvuru yapması halinde, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında öğrenimlerine yeniden başlayabilecek. Çeşitli nedenlerden üniversitemizle ilişiği kesilmiş olan öğrenciler de 2012-2013 eğitim öğretim yılı için yeniden başvuruda bulunabilecek.
     Torba teklifin yasalaşıp yürürlüğe girmesiyle, 2011de başvuru hakkını kullanamayanlar için yeni bir hak doğduğunu vurgulayan İnanç, başvuruyu kaçıranların, ilişiklerinin kesildiği yüksek öğretim kurumlarına müracaat etmeleri gerektiğini ifade etti.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber MŞÜ Rektörü Prof. Dr. İnanç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER