MTB bilgilendirme toplantısı

MTB bilgilendirme toplantısı -Mersin Valisi Güzeloğlu: 2010 yılında proje üretmekte zorlanan Mersin, 2011 ve 2012 yıllarında bölgenin 2 yıl üst üste en yüksek proje üreten ili olmuştur


MERSİN (A.A) - Mersin Valisi Güzeloğlu, Mersinin 2010 yılında proje üretmekte zorlandığını ancak, 2011 ve 2012 yıllarında bölgenin en fazla proje üreten ili olduğunu söyledi.
     Güzeloğlu, Mersin Ticaret Borsası (MTB) Hizmet Binasında gerçekleştirilen toplantıda, geride bırakılan yıllarda değerli kazanımların sağlandığını belirtti.
     Mersinin geleceğe taşınmasında MTBnin önemli bir gücünün olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, Tarihsel geçmişi köklü olan ve bugünkü gücü itibariye 113 borsa arasında işlem hacmi açısından ilk 5te yer alan borsadan söz ediyoruz. Bunun altını çizmemiz gerek dedi.
     Güzeloğlu, Mersinin geleceğe taşınmasında ve 2023 hedeflerine ulaşılmasında MTBnin güçlü bir etkisin olacağını ifade ederek, MTBnin 1,5 milyar dolarlık işlem hacmi gerçekleştirdiğini ve bunun da Mersinde yaşayanların yanı sıra Türkiyenin de bilmesi gerektiğini vurguladı.
     MTBnin, uluslararası alanda hububat ve narenciyede fiyat belirleyen bir borsa olduğuna dikkati çeken Güzeloğlu, şöyle devam etti:
     MTB uluslararası arenada hububatta, narenciyede fiyat belirleyici konumdadır. Bu her geçen gün artan ve yükselen bir oranla ileriye doğru yol alıyoruz. Mersinin yeri hak ettiği ölçek itibariyle Türkiyede ilk 5 il arasında olmaktır. Kentsel altyapı, ekonomik ve sosyal göstergelerle birlikte Mersin, Türkiyede 81 ilin ilk 5 kenti arasında yer almaktadır. Birçok alanda da hedeflenilen yerdedir. 2010 yılında proje üretmekte zorlanan Mersin, 2011 ve 2012 yıllarında bölgenin, 2 yıl üst üste en yüksek proje üreten ili olmuştur. 81 il arasında Türkiyede bin 400e yakın projeyle en fazla proje üreten il Mersindir. İstikrarlı çalışıldığı sürece elde edilemeyecek başarı yoktur.
     MTB Başkanı Abdullah Özdemir ise, Türkiyede, MTBnin 1926 yılında kurulan ilk borsalarından biri olduğunu söyledi.
     MTBnin hizmet veren yeni binasında, Çukurova Kalkınma Ajansı ve KOSGEBi de bünyesinde barındırdığını ifade eden Özdemir, Ülkemizde 113 borsa var. Mersin ilk 10 arasında yer almaktadır. MTBnin 2002 yılında işlem hacmi 732 milyon dolar iken 2012 de büyüklük 1 milyar 570 milyon dolara yükselmiştir. Yüzde 115 oranında bir artış göstermiştir. 2013 Akdeniz Oyunları öncesinde kurumlarla bir araya gelerek bizlere rehberlik eden valimize teşekkür ediyoruz diye konuştu.
     Daha sonra Özdemir, yıllık çalışmalarla ilgili sunum yaptı.
    
     Muhabir: Basir Gülüm
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber MTB bilgilendirme toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER