Sulak alanların korunması

Sulak alanların korunması


AĞRI (A.A) - Ağrı Valiliği ve Ağrı Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğünce Ağrıda ve diğer illerde bulunan sulak alanların korunmasına yönelik bir bildiri yayımlandı.
     Ağrı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Ağrıda ve diğer illerde bulunan sulak alanların korunmasının aynı zamanda kültürel mirasın korunması olduğu belirtildi.
     Sulak alanların kuşlar için yuva olmanın yanında bulundukları bölgenin su rejimini ve iklimini dengede tuttuğu ifade edilen açıklamada, sulak alanların aynı zamanda tortu ve zehirli maddeleri alıkoyarak suyu temizleyen, balıkçılık, tarım, hayvancılık, saz üretimi ve rekreasyonel kullanımlar açısından yüksek ekonomik değere, bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlayan çok zengin biyolojik çeşitliliğe sahip coğrafi zenginlikler olduğu kaydedildi.
     Açıklamada, sulak alanların korunması gerektiği ve bu konuda insanların bilinçlenmesi için Ağrı Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü tarafından, Ağrı merkez ve ilçelerinde belirlenen bazı ilköğretim okullarında okuyan öğrencilere, Doğa ve Biyolojik Çeşitlilik konusunda eğitim verildiği ifade edildi.
    
     Muhabir: Fatma Güven
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Sulak alanların korunması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER