Muay Thai Federasyonu As Başkanı Aygün:

Muay Thai Federasyonu As Başkanı Aygün: -Gençlerimizi terörden, uyuşturucudan ve kahvehane köşelerinden uzaklaştırmak için, elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz


BİTLİS (A.A) - Muay Thai Federasyonu As Başkanı Mehmet Salih Aygün, Gençlerimizi terörden, uyuşturucudan ve kahvehane köşelerinden uzaklaştırmak için, elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz dedi.
     Aygün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyede 35 bin olan lisanlı sporcu sayısını, 4 yıllık görev süreleri içinde en az 50 bine çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.
     Halk arasında dövüş sporu olarak nitelendirilen muay thainin, aslında savunma ve mücadele amaçlı bir spor branşı olduğunu ifade eden Aygün, şöyle konuştu:
     Muay thai, sakatlanma ve spor yaralanmaları bakımından, futbol ve popüler sporlara oranla daha düşük risk taşıyor. Bedensel gelişimin yanı sıra, ahlaki değerlerin de geliştirilmesinde öncü bir spor branşı. Bu nedenle Türkiyede 35 bin lisanlı olan sporcu sayımızı 4 yıllık görev süremizde, en az 50 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Genç potansiyelimizi en iyi şekilde değerlendirmek önceliklerimiz arasında. Ulusal ve uluslararası spor alanlarında norm koyan, kendisini sürekli geliştiren ve yenileyen dünyanın en iyi spor federasyonları arasında yer almayı hedefledik. Uluslararası müsabakalarda ülkemizi layık olduğu şekilde temsil edeceğiz.
     Camialarına yakışan müsabakalar düzenleyeceklerini bildiren Aygün, sosyal, kültürel ve sportif organizasyonlarda daha aktif olacaklarını kaydetti.
     Aygün, Gençlerimizi terörden, uyuşturucu müptelasından ve kahvehane köşelerinden uzaklaştırmak için, elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Bu anlamda Gençlik ve Spor Bakanlığının Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğünce açılan 2012 yılı Gençlik Projeleri Destek Programına, bir projeyle başvurduk dedi.
     Geçen yıl BEÜ bünyesinde açtıkları muay thai kursunun büyük ilgi gördüğünü ve bu yıl 5 Mayısta Muğlada düzenlenen Üniversitelerarası Muay Thai Şampiyonasında öğrencilerin iyi derece aldığını belirten Aygün, 2012-2013 eğitim öğretim yılında Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü Milli Antrenör Ömer Uğur eşliğinde öğrencilerin çalışmalarına devam edeceğini söyledi.
     Federasyonun 5 Ekimde yaptığı 2. Olağan Genel Kurulunda Doğu Anadolu Bölgesinden Sorumlu As Başkanlığa seçildiğini anımsatan Aygün, Milli ve manevi duygulara bağlı, ilkelerinden ödün vermeyen, çalışkan, disiplinli, bilgi ve birikimlerini tüm insanlık yararına kullanan, pozitif düşünen, öz güven sahibi, özellikle bölge, Türk ve dünya sporuna hizmet edecek muay thai sporcularını yetiştirmeyi amaçlıyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muay Thai Federasyonu As Başkanı Aygün: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER