Mudanyada köpeğin zehirlenerek telef olduğu iddiası

Mudanyada köpeğin zehirlenerek telef olduğu iddiası -Köpeğin ölümüne sebebiyet verdiği iddiasıyla 2 yıla kadar hapsi istenen sanığın yargılanmasına başlandı


BURSA (A.A) - Mudanya ilçesinde, geçen yıl bir köpeğin zehirlenerek telef olmasına sebebiyet verdiği iddiasıyla hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan sanığın yargılanmasına başlandı.
     Geçen yıl eylül ayında Güzelyalı Altınkum mevkisinde hayvan koruma görevlisi Ayşe Kayanın sahiplendiği sokak köpeğinin zehirlenerek telef olması üzerine hakkında haksız yere sahipli hayvanı öldürme suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Z.Dnin yargılanmasına başlandı.
     Bursa Barosu avukatı ve aynı zamanda Hayvan Hakları Koruma Başkanı Ümran Babacan, Mudanya Adliyesinde görülen ve ertelenen duruşmanın ardından, yaptığı açıklamada, şöyle dedi:
     Üzücü bir duruşmaya girdim. Bir hayvanseverimiz o köpeği aç susuz kalmaması ve hastalandığında tedavi ettirilmesi için sahiplenmiş, ama bu köpek insanların şiddetine maruz kalarak telef edilmiştir. Biz o zavallı köpeğin sesi olarak ve Bursa Barosu olarak duruşmayı takip ediyoruz ve sonuna kadar da takipçisi olacağız.
     Babacan, zanlının 2 yıla kadar hapsinin istendiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Ömer Bilik / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Mudanyada köpeğin zehirlenerek telef olduğu iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER