Mudanya Mütarekesinin 90. yıl dönümü

Mudanya Mütarekesinin 90. yıl dönümü -Mütareke Meydanında tören düzenlendi


BURSA (A.A) - Mudanya Mütarekesinin imzalanmasının 90. yıl dönümü nedeniyle Mudanyada tören düzenlendi.
     Atatürk ve İsmet İnönünün anıtlarına çelenk konulmasının ardından Mütareke Meydanında tören düzenlendi. Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, törende yaptığı konuşmada, 90 yıl önce İsmet Paşanın İtilaf Devletleriyle imzaladığı Mütareke Antlaşmasını coşkuyla kutladıklarını söyledi.
     Türk bayrağının, dünya var oldukça bu topraklarda dalgalanmaya devam edeceğini vurgulayan Aktürk, Hiçbir güç ve kuvvet buna asla engel olamayacak ve engel olmaya çalışanlar ise gerekli karşılığı bugün olduğu gibi yarın da göreceklerdir. Başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkü, mütarekeye imza atan İsmet Paşa ve onun silah arkadaşlarını büyük şükran ve minnetle anıyor, Mudanya Mütarekesinin 90. yıl dönümünü kutluyorum diye konuştu.
     Törene, Bursa Vali Vekili Eyüp Sabri Kartal, İsmet İnönünün torunu CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, Mudanya Kaymakamı Adem Öztürk ve Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Saime Yüceer de katıldı.
     UÜ Halk Oyunları Topluluğu, Işıklar Askeri Hava Lisesi Bando Takımı ve Mudanya Belediye Bandosunun gösterilerinin ardından protokol üyeleri, Mütareke Müzesi Evini gezdi. Bursa Vali Vekili Eyüp Sabri Kartal ve CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, müze evi anı defterine duygularını yazdı.
     Dedesi İsmet İnönünün buradaki balmumu heykelini de inceleyen Bilgehan, Türkiyenin son ateşkes antlaşmasını imzalamasından 90 yıl sonra bugün burada olmaktan, İsmet İnönünün torunu olarak kutlamalara katılmaktan mutluluk ve onur duyduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Ömer Bilik / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Mudanya Mütarekesinin 90. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER