Muğlada Üniversite ve Sanayi İşbirliği paneli

Muğlada Üniversite ve Sanayi İşbirliği paneli düzenlendi -Muğla Vali Yardımcısı Başar: -Dış ülke ekonomileriyle rekabet edebilmenin yegane temeli kendi teknolojimizi üretmekten geçtiğini biliyoruz


MUĞLA (A.A) - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından Üniversite ve Sanayi İşbirliği konulu panel düzenlendi.
     Muğla Vali Yardımcısı Ali Kamil Başar, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen panelde yaptığı konuşmada, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının genç girişimcilere, öğretim görevlilerine ve öğrencilere önemli teşvikler sunduğunu söyledi.
     Bu teşviklerin üniversiteler tarafından da çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten Başar, İçinde bulunduğumuz yüzyılda rekabet çok kızıştı. Dış ülke ekonomileriyle rekabet edebilmenin yegane temeli kendi teknolojimizi üretmekten geçtiğini biliyoruz. Üniversitelerin de bakanlığın bu girişimine cevapsız kalmadığını, ürettikleri bilgileri sanayinin ve vatandaşın hizmetine sunmakta ne kadar kararlı olduklarını görüyoruz dedi.
     Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ise üniversitelerin bilim üretmekle görevli kuruluşların başında geldiğini ifade etti. Üniversitelerin sadece ders veren ve bilim üreten öğretim üyeleri değil, halkın yararına bilgi sunmak için proje üreten ve girişimci öğretim üyeleri yetiştirme konusunda da önemli işler yaptığını dile getiren Harmandar, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı başta olmak üzere TÜBİTAK, KOSGEB ve diğer kamu kuruluşlarının üniversitelere önemli destekler verdiğini, üniversitelerin de bu desteklere paralel olarak araştırma görevlilerinin proje yapmalarını teşvik ettiğini sözlerine ekledi.
     Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Ahmet Bayramer de Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının doğrudan ya da dolaylı olarak sağladığı sanayi destekli araştırma geliştirme faaliyetlerinin desteklenmesi, TÜBİTAK ve KOSGEBin hibe desteklerinin tanıtılması amacıyla panel düzenlendiğini bildirdi.
     Üniversite ve sanayi işbirliğini sağlayabilmek için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak yoğun bir çalışma içerisine girdiklerini anlatan Bayramer, Bilimin merkezi olan üniversitelerimizin sanayi kuruluşları, araştırma ve geliştirme merkezleriyle işbirliği yaparak bu kurumların teknolojik araştırma ve geliştirmeye aktif katılımlarını sağlamaya çalışıyoruz. Girişimci gençlere ve iş adamlarımıza verdiğimiz desteklerle de yeni iş kurma ve iş alanlarını büyütmelerini sağlıyoruz diye konuştu.
     Konuşmaların ardından, oturum başkanlığını Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma Laboratuvarları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nazan Demir yaptığı Üniversite ve Sanayi İşbirliği konulu panel gerçekleştirildi.
     Panelde, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Destekleri Fizik Mühendisi Dr. Birol Hasdemir, TÜBİTAK Teydep Uzman Yardımcısı Ömer Öğretici, KOSGEB Uzman Yardımcısı Onur Gaga ve Pamukkale Üniversitesi Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Hasalettin Deligö sunum yaparak katılımcıların sorularını yanıtladı.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Muğlada Üniversite ve Sanayi İşbirliği paneli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER