Muğlada Vergi Haftası etkinlikleri

Muğlada Vergi Haftası etkinlikleri -Muğla Vergi Dairesi Başkanı Evci: -Devletin varlığının temel koşulu olan vergi, milletlerin varlıklarını bağımsız ve güçlü olarak devam ettirmelerini imkan veren en önemli kaynaklardan birid


MUĞLA (A.A) - Muğla Vergi Dairesi Başkanı Zafer Evci, devletin varlığının temel koşulu olan verginin, milletlerin varlıklarını, bağımsız ve güçlü olarak devam ettirmelerini imkan veren en önemli kaynaklardan biri olduğunu söyledi.
     Evci, düzenlediği basın toplantısında, 24. Vergi Haftasının Muğla ve ilçelerinde çeşitli etkinliklerle kutlanacağını söyledi.
     Verginin, devletin, ekonomik, mali ve sosyal amaçlı kamu giderlerini finanse etmek için vatandaşlardan mali güçlerine göre karşılıksız olarak ve belirli kurallar dahilinde aldığı cebri ekonomik değerler olduğuna işaret eden Evci, Devletin varlığının temel koşulu olan vergi, milletlerin varlıklarını bağımsız ve güçlü olarak devam ettirmelerini imkan veren en önemli kaynaklardan biridir. Bütçe gelirlerinin yüzde 85ini vergi gelirleri oluşturuyor dedi.
     Evci, gelir idaresi kayıt dışılık konusunda tedbirler alınsa da kayıt dışı ekonominin ülkenin acı bir gerçeği olduğunu söyledi.
     Vergiyi sadece verenlerden değil, kayıp ve kaçağın üzerine gidilerek kayıt dışı faaliyetleri kayıt altına alarak ülke ekonomisine katkı sunmayı amaçladıklarını kaydeden Evci, bu konuda toplumun her kesiminde yer alan vatandaşların üzerine düşen görevleri yerine getirmesinin büyük önem arz ettiğini ifade etti.
     Zafer Evci, Ülkemizin dünya üzerinde gelişmiş ülkeler arasında yer alması ve gelecek nesillere mutlu yarınlar bırakma azmi içinde, etkin ve adil bir vergi sisteminin uygulanması konusunda Muğla Vergi Dairesi Başkanlığı olarak üzerimize düşen görev ve sorumluluğun farkındayız diye konuştu.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Muğlada Vergi Haftası etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER