Muğlada 5. Bilim Şenliği başladı

Muğlada 5. Bilim Şenliği başladı -3 gün sürecek etkinliklerde ulusal ve uluslararası projeler ile TÜBİTAK projelerinde yer alan başarılı çalışmalar tanıtılacak


MUĞLA (A.A) - Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 5. Bilim Şenliği başladı.
     Merkez Otelcilik Turizm Meslek Lisesi bahçesinde düzenlenen etkinliklerin ilk gününde ulusal ve uluslararası projeler ile TÜBİTAK projelerinde başarılı çalışmalarla Muğlayı temsil eden okul projeleri sergilendi.
     İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, açılışta yaptığı konuşmada, düzenlenen etkinliklerin önemli çalışmalardan oluştuğunu belirterek, "Verilen eğitimlerin ezberci olmadığını, uygulanabilir olduğunu, günlük hayattaki sorunlara çözüm üretilebileceğini göstererek yapılan çalışmaların önemli olduğunu düşünüyorum. Bu etkinliklerle geleceğin bilim adamlarının yetişmesi yolunda adımlar atılmaktadır. Projelerde emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi.
     Çınar, projelerin yaratıcı bireylerin yetişmesine katkı sağladığını ifade etti. Konuşmaların ardından ulusal ve uluslararası projelerde dereceye giren öğretmenlere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.
     Şenliğin açılışına katılan Muğla Vali Vekili Salih Gürhan ve protokol üyeleri stantları gezerek öğrenci ve öğretmenlerden yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     Üç gün sürecek Bilim Şenlikleri, "Eğitimde İyi Örnekler Projesi" ve "Kültür Sanat Gününde Yöremi Tanıtıyorum Projesi" uygulamalarının sunumları ve sergilenmeleri ile sona erecek.u
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Muğlada 5. Bilim Şenliği başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER