Muğlada kaybolan Fransız sporcular 22 saat

Muğlada kaybolan Fransız sporcular 22 saat sonra bulundu -Likya Macera Yarışlarına katılan iki Fransız sporcu, 22 saat süren arama kurtarma çalışmaları sonucu Dağcılık Federasyonu Arama Kurtarma Ekibi Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi tarafınd


MUĞLA (A.A) - Fethiye ilçesinde devam eden Likya Macera Yarışlarına katılan iki Fransız sporcu, 22 saat süren arama kurtarma çalışmaları sonucu bulundu.
     Göcek beldesinde 10 Ekimde başlayan ve 4 gün devam edecek Likya Macera Yarışlarına katılan sporcular, kano, bisiklet, yüzme, yürüyüş, iple geçme etaplarından oluşan 350 kilometrelik parkurda mücadele ediyor.
     Likya Macera Yarışları yarış merkezi sorumlusu Murat Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmanın ikinci gününde tüm yarışmacıların rota üzerinde bulunan Karadağın 2 bin 400 metre zirvesine çıkması ve burada bulunan kontrol noktasına ulaşmaları gerektiğini, fakat ilk kontrol noktasına ulaşan Fransız sporcular Philippe Bievet ve Jeremy Baronun ikinci kontrol noktasına ulaşamadıklarını söyledi.
     Yılmaz, sporcuların SPOT uydu takip cihazı ile takip eden yarışma organizasyonu ekibinin arama kararı alması üzerine, yarışma destekçilerinden Dağcılık Federasyonu Arama Kurtarma Ekibi ve UMKE ekipleri yardımı ile arama çalışması başlatıldığını kaydetti.
     Kurtarma ekiplerinin 22 saat süren arama çalışmaları sonucu sporculara ulaştıklarını kaydeden Yılmaz, Sporcularımızın sağlık kontrolleri yapıldı. Sadece biraz yorgun düşmüşler. Herhangi bir hayati tehlikeleri yok. Bir süre dinlendikten sonra her iki sporcu da yarışa devam ediyor dedi.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Muğlada kaybolan Fransız sporcular 22 saat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER