Muğladaki orman yangını

Muğladaki orman yangını -Gece boyunca etkili olan yangın sabah saatlerinde söndürebildi -Yangında yaklaşık 15 hektar ormanlık alan zarar gördü


MUĞLA (A.A) - Milas ve Bodrum ilçelerinde ormanlık alanda dün başlayan ve gece boyunca da etkili olan orman yangını, sabah saatlerinde söndürebildi.
     Milasın Fesleğen köyünde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan ve hızla büyüyerek Bodrumun Mumcular beldesi Mazı köyüne ulaşan yangına ekipler, karadan yaklaşık 2 kilometrelik yürüyüşün ardından ulaşarak müdahale edebilmişti.
     Karadan çok sayıda arazöz ile orman işçisinin katıldığı yangın söndürme mücadelesine, havadan da 4 yangın söndürme helikopteri ve 3 uçak destek verdi. Gece boyunca devam eden yangın, yapılan çalışmalar sonucu sabah saatlerinde kontrol altın alınarak söndürülebildi.
     Yangında ilk belirlemelere göre 15 hektar ormanlık alan zarar gördü.
     Milas Orman İşletme Müdürü Tayfur Kazakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının çıkış noktasının bölgedeki bir tarım arazisi yakınında olduğunu belirtti.
     Yangının kasıtlı bir şekilde çıkarılması ihtimali üzerinde durduklarını ifade eden Kazakoğlu, Bölgede rüzgarın olmayışı ve ekiplerimizin özveriyle yaptığı çalışmalar sonucunda yangın daha fazla büyümeden kontrol altına alındı. Bölgedeki soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Tedbir amacıyla ekiplerimiz birkaç gün boyunca bölgede nöbet tutacaklar dedi.
    
     -Alevlerin arasında kaldılar-
    
     Bu arada, bölgede yangını söndürmeye çalışan ekipler, zaman zaman zor anlar yaşadı. Yangın alanına girmek üzereyken AA muhabiri tarafından görüntülenen 7 kişilik Akyaka yangın söndürme timi, alevlerin arasında kaldı. Alevlerin arasından kendi imkanları ile çıkmayı başaran ekipten Yunus Göztepenin sol kolunda, Erkan Arının ise sağ elinde yanık oluştu. Dumandan etkilenen Kadir Yusuf Gökçe ise baygınlık geçirdi.
     Yaralan işçiler, alanda arkadaşları tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından 75. Yıl Milas Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.
     Hastanede tedavileri süren işçilerinden Yunus Göztepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ateşin bir anda etraflarını sardığını ve kaçamadıklarını belirtti.
     Yangından canlarını zor kurtardıklarını ifade eden Göztepe, Alet ve erzaklarımız yandı. Ben sol kolumdan, arkadaşım elinden yaralandı. Bir diğer arkadaşım ise dumandan zehirlenerek bayıldı. Alevlerin ve dumanların içinden kendi imkanlarımızla mücadele ederek çıkmayı başardık dedi.
    
     Muhabir: Ferdi Aşıcı
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Muğladaki orman yangını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER