Muğladaki yangın söndürüldü

Muğladaki yangın söndürüldü -Yangında yaklaşık 150 dönümlük sazlık alan zarar gördü -Akyaka Belediye Başkanı Çalca: -Yangının bulunduğu bölge bataklık olduğu için ekipler müdahalede zorluk yaşadı. Tek tesellimiz yangında c


MUĞLA (A.A) - Ulanın Akyaka beldesi Azmak Deresinde bulunan sazlıklarda çıkan yangın, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Yangında yaklaşık 150 dönümlük sazlık alanın zarar gördüğü bildirildi.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Sakin şehir unvanına sahip Akyaka beldesinde yoğun olarak bulunan sazlıklarda başlayan yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle Azmak Deresi çevresinde bulunan otel, restoran ve balıkçı teknelerini tehdit etti.
     Azmak Deresindeki bir balıkçı teknesine çıkan Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri tekneye uzatılan hortumla sazlıklardaki yangına müdahale etti. Yangın söndürme çalışmalarına Akyaka Belediyesi Zabıta ekipleri ile balıkçılar ve vatandaşlar da katıldı.
     Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birinci derecede sit alanı içerisinde yer alan bölgede çıkan yangında yaklaşık 150 dönümlük sazlık alanın zarar gördüğünü söyledi.
     Yangının çıkış nedeninin araştırıldığını belirten Çalca, Gökova Körfezinde Deli Memed denilen şiddetli rüzgar nedeniyle yangın kısa sürede büyüdü. Yangının bulunduğu bölge bataklık olduğu için ekipler müdahalede zorluk yaşadı. Tek tesellimiz yangında can kaybı olmaması dedi.
     Ahmet Çalca, koruma altında bulanan Azmak Deresi çevresinde 12 tür kuşun yaşadığını sözlerine ekledi.
     Akyakada bir restoranın işletmecisi Süleyman Uslu ise yangını gördüklerinde Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ile itfaiye ekiplerine haber verdiklerini belirtti.
     Yangının işletmelerin bulunduğu yere sıçramamasının büyük şans olduğunu kaydeden Uslu, Hava bugün çok rüzgarlı ve yönü sürekli değişiyor. Eğer yangın işletmelerin olduğu yere sıçrasaydı, yangını kontrol etmek daha zor olurdu diye konuştu.
     Akyaka Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Can Görgün de yangının ördek avlamaya gelen avcılar tarafından çıkarıldığını iddia etti.
     Yangının yaklaşık 2 saat devam ettiğini ifade eden Görgün, kooperatif üyelerinin teknelerini kurtarmak için büyük çaba sarf ettiğini anlattı.
    
     Muhabir: Utku Uçrak - Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Muğladaki yangın söndürüldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER