Muğlanın tarihi kütüphanesi açıldı

Muğlanın tarihi kütüphanesi açıldı -Muğlada, 1865 yılında Hoca Mustafa Efendinin yaptırdığı ifade edilen kütüphane, restorasyonun tamamlanmasının ardından açıldı


MUĞLA (A.A) - Muğlada 1865 yılında Hoca Mustafa Efendi tarafından yaptırıldığı ifade edilen kütüphane, restorasyonunun tamamlanmasının ardından hizmete açıldı.
     Şeyh Camii avlusunda bulunun kütüphane için açılış töreni düzenlendi.
     AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden, törende yaptığı konuşmada, kütüphanenin Muğlalı Mevlevi Hoca Mustafa Efendi tarafından yaptırıldığını söyledi.
     Geçmiş dönemlerde bu gibi dergahlarda bulunmanın suç sayıldığını ileri süren Özden, Günümüzde böyle güzel mekanların restorasyonunun yapılarak tekrar hizmete açılması çok güzel. Bu kurumu o kötü günlerden bugüne getirenlerden Allah razı olsun. Kendi geçmişinin, atasının, hocasının mezarlarının üzerine beton yığınları döken bir dönemi atlattık. Ne mutlu bize ki bugünleri de gördük dedi.
     Muğla İl Müftüsü Hasan Başiş ise kütüphanenin restorasyonunun tamamlanarak hizmete açılmasının sevinç ve gururunu yaşadıklarını ifade etti.
     Cumhuriyetin ilanından sonra Hoca Mustafa Efendi Kütüphanesinin değişik şekillerde kullanıldığını anlatan Başiş, İl Özel İdaresi tarafından restorasyonu tamamlanan kütüphanemiz bugün hizmete açılacak. Artık kütüphane amacına uygun olarak kullanılacak. Kütüphanenin bugünlere kadar ayakta kalmasında ve restorasyonunda emeği geçen herkese teşekkür ederim diye konuştu.
     Konuşmaların ardından kütüphane açıldı.
    
     Muhabir: Ali Rıza Akkır
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Muğlanın tarihi kütüphanesi açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER