Muğla Ölüdenizdeki 6 şiddetindeki deprem

Muğla Ölüdenizdeki 6 şiddetindeki deprem -Ölüdeniz açıklarında son 24 saatte 17 artçı deprem kaydedildi -Fethiye Belediye Başkanı Saatcı: -Deprem dolayısıyla bugüne kadar 19 ev ve işyerinde sıva çatlağı olduğu ihbarı geldi


MUĞLA (A.A) - Akdeniz açıklarında Muğla Ölüdenizdeki 6 şiddetindeki depremin ardından, son 24 saatte 17 artçı sarsıntı kaydedildi.
     Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, Ölüdeniz açıklarında son 24 saatte en küçüğü 1,8, en büyüğü 4,5 olmak üzere 17 artçı deprem tespit edildi. Verilere göre, ilçede gece saatlerinde meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki ve bugün saat 11.59da meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki 2 büyük artçı deprem, ilçede hissedilmesine karşın vatandaşlarda panik etkisi yaratmadı.
     Fethiyede 11 Haziranda meydana gelen 6 büyüklüğündeki depremin ardından bazı ev ve işyerlerinde oluşan küçük çaptaki çatlaklar, Fethiye Kaymakamlığı ve Fethiye Belediyesi tarafından oluşturulan komisyonca, Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin yardımıyla tamir edilmeye başlandı.
    
     -19 evde sıva çatlağı-
    
     Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deprem yüzünden 19 ev ve işyerinde sıva çatlağı olduğu ihbarı geldiğini ve Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.
     Saatcı, artçı sarsıntıların vatandaşlarda başka büyük bir deprem olacağı kanaati oluşturmaması gerektiğini, bilimsel olarak artçı sarsıntıların bir süre devam etmesinin normal olduğunu söyledi.
     Depremin hayatın bir gerçeği olduğunu hatırlatan Saatcı, vatandaşlardan paniğe kapılmamalarını istedi.
    
     -Ölüdenizde tatil devam ediyor-
    
     Depremlerin merkez üssü olarak gösterilen Ölüdeniz beldesinde tatilini geçiren yerli ve yabancı turistler de tatillerine devam etti. Depremin yıkıcı etki yaratmamasının turizm açısından sevindirici olduğunu belirten Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, vatandaşlardan panik olmamalarını, tatillerine devam etmelerini istedi.
    
     Muhabir: Utku Uçrak / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Muğla Ölüdenizdeki 6 şiddetindeki deprem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER