Muhsin Kehyanın cezasının infazına verilen durdurma

Muhsin Kehyanın cezasının infazına verilen durdurma kararı -12 Eylül öncesinin Adana Emniyet Müdürü Cevat Yurdakul ile dönemin CHP Kayseri ve Antalya il başkanlarının öldürülmesi olaylarından hükümlüyken 3. Yargı Paketindeki düzenleme


ELAZIĞ (A.A) - 12 Eylül öncesinin Adana Emniyet Müdürü Cevat Yurdakul ile dönemin CHP Kayseri ve Antalya il başkanlarının öldürülmesi olaylarından hükümlüyken 3. Yargı Paketindeki düzenleme doğrultusunda tahliye edilen Muhsin Kehya, memleketi Elazığa geldi.
     Kehya, Elazığ-Malatya sınırındaki Kömürhan Köprüsü yanındaki bir tesiste ailesi, yakınları ve arkadaşları tarafından karşılandı. Tesiste bir süre dinlenen Kehya, ailesi ve yakınlarıyla hasret giderdi. Kehyayı karşılamaya gelenler, Türk bayrağı açtı.
     Amca Tevfik Kehya, yeğeniyle görüşürken gözyaşlarına hakim olamadı. Heyecanlanarak fenalaşan Tevfik Kehyaya yakınları müdahale etti.
     Muhsin Kehyanın avukatlarından İrfan Sönmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kehyanın yıllardır hapis yattığını belirterek, Bugün de Allah nasip etmiş, tahliye olmuştur. Tahliyesine vesile olan herkese teşekkür ediyoruz dedi.
     Yorgun olduğu gözlenen Kehya, kendisini karşılamaya gelenlere teşekkür ettikten sonra araç konvoyu eşliğinde, ailesinin yaşadığı Elazığ merkeze bağlı Koparuşağı köyüne hareket etti. Kehya tesisten ayrılırken bir grup slogan attı.
     Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi, avukat Hasan İlterin, müvekkili Muhsin Kehyanın 3. Yargı Paketindeki düzenlemeden yararlanarak, tahliye edilmesi için yaptığı başvuruyu karara bağlayarak, cezanın infazının durdurulmasına karar vermişti. Kehya, bugün Elbistan E Tipi Kapalı Cezaevinden tahliye olmuştu.
    
     Muhabir: Bestami Bodruk / Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Muhsin Kehyanın cezasının infazına verilen durdurma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER