Muhsin Yazıcıoğlunun ölümünün 4. yılı

Muhsin Yazıcıoğlunun ölümünün 4. yılı -Deniz Yıldızları Kültür, Eğitim, Sanat ve Dayanışma Derneği, Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin vefatının 4. yılında vatandaşlara pilav ve gül şerbeti dağıttı


SİVAS (A.A) - Deniz Yıldızları Kültür, Eğitim, Sanat ve Dayanışma Derneği, BBPnin kurucu genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin ölümünün 4. yılında vatandaşlara pilav ve gül şerbeti ikram etti.
     Dernek binasında verilen yemeğe, Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Çağlar ile Kahramanmaraşta helikopterin düşmesi sonucu yaşamını yitiren gazeteci İsmail Güneşin eşi Yasemin Güneş, Murat Çetinkayanın eşi Kübra Çetinkaya, Yüksel Yancının eşi Pakize Yancı, Erhan Üstündağın eşi Meryem Üstündağ ve yakınları da katıldı. Yemek öncesinde, Yazıcıoğlu ve beraberindekiler için dua okundu.
     Meryem Üstündağ, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 4 yıldır her gün aynı acıları yaşadıklarını belirtti. Helikopterin düştüğü 25 Martın kendilerinde ayrı bir psikoloji oluşturduğunu ifade eden Üstündağ, Her gün onlarla yaşıyoruz dedi.
     Helikopterin düşmesine ilişkin soruşturmaya da değinen Üstündağ, Savcılarımız işlerini çok iyi yapıyorlar, bize açıklamalar yaptılar. Bugüne kadar işin manevi boyutuyla kendimizi rahatlatmaya çalıştık. Bir dönem tutuklamalar oldu. O dönem farkına vardım ki bu olay ortaya çıkınca inanılmaz şekilde rahatlayacağız. Onun baskısı da çok ciddi. İnşallah çok kısa sürede umduğumuz şekilde sonuçlanır diye konuştu.
     Bir gazetecinin olayın suikast olup olmadığını sorması üzerine Üstündağ, şunları söyledi:
     Olay araştırılıyor, herhangi bir şey söylenmedi. Olayda kesinlikle ihmal var. Peki bu ihmal neden yapılır- Tesadüf bir olay olur, ihmal etmişsinizdir ama arka arkaya ihmaller olunca şahsi fikrim, bu işin boyutunu farklı hale getiriyor. Yani bir tek ihmal değil, ihmaller var işin içinde.
    
     -Yasemin Güneşin açıklaması-
    
     Yasemin Güneş ise çocuklarıyla her gün bu acıyı yaşadıklarını söyledi. Olay aydınlatıldığı zaman acılarının biraz daha hafifleyeceğini ifade eden Güneş, Sonuçta çocuklarımız babalarının neden öldüğünü merak ediyor. Büyüdükleri zaman ister istemez bu olayı araştıracaklar ve kafaları karışacak. Bir insanın 117 saatte bulunması devletin bir ayıbıdır diye konuştu.
     Olayın ardından geçen 4 yılda önemli çalışmalar yapıldığını belirten Güneş, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kuruluna müracaat yapıldıktan sonra her şey açıkça ortaya çıktı. Yani ihmaliyle, kastıyla her şey açıkça ortaya çıktı dedi.
     Kahramanmaraştaki davada 2 yıllık kayıp olduğunu savunan Güneş, Dava özel yetkili savcıya gidince bu olayın seyri tamamen değişti, süreç iyiye gidiyor ifadesini kullandı.
     Tazminat alıp almadıklarının sorulması üzerine Güneş, şunları söyledi:
     Mahkemeler sürüyor, kimsenin tazminat aldığı yoktur. Herkes bizim çok uçuk rakamlarla tazminat aldığımızı düşünüyor ama tazminatı alsak bize kağıt imzalattırıyorlar, bütün hukuki haklarınızdan vazgeçiyorsunuz. Hiçbirimiz tazminat almadık. Davalar devam ediyor. İnsanlar nedense bunu idrak edemiyorlar. Tazminat alsak biz neden tekrar dava açalım-
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Muhsin Yazıcıoğlunun ölümünün 4. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER