Muhtar olarak göreve başladığı köy ilçe

Muhtar olarak göreve başladığı köy ilçe merkezi oldu -Tekirdağın büyükşehir olmasıyla birlikte Süleymanpaşa, Ergene ve Kapaklı olmak üzere 3 yeni ilçeye kavuştu -Marmaracık Belediye Başkanı Bulut: Muhtar olarak göreve başladığım


TEKİRDAĞ (A.A) - Tekirdağ, büyükşehir ile birlikte Süleymanpaşa, Ergene ve Kapaklı olmak üzere 3 yeni ilçeye kavuştu.
     Marmaracık Belediye Başkanı Hüseyin Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Marmaracık beldesinin merkezi olan Ergene ilçesinin, yaklaşık 70 bin nüfusuyla ve içinde barındırdığı sanayi kuruluşlarıyla bu bölgede önemli bir rol oynayacağını belirtti.
     Ergene ilçesinin, Çorlunun bir bölümü ile bazı beldeleri kapsadığını belirten Bulut, Ergene ilçesi, Çorlunun Sağlık ve Yeşiltepe gibi nüfusu en yüksek mahalleleri ile Velimeşe, Misinli, Ulaş ve Marmaracık beldelerini de içinde barındırıyor. Nüfusun yaklaşık 70 bin olacağı ilçede, çok sayıda sanayi kuruluşu ve geniş tarım alanları da yer alıyor. Ayrıca, bu bölgedeki birçok köy de yine Ergene ilçesinin mahalleleri olacağı için çok daha fazla ve iyi hizmet alabilecek diye konuştu.
    
     -Hayaldi gerçek oldu-
    
     Ergene ilçesinin kurulması için yıllardan beri mücadele verdiklerini ifade eden Bulut, bu bölgede bir ilçe kurulması gerektiğini bütün resmi makamlara ilettiklerini ve çıkan büyük şehirler yasası ile birlikte Ergene ilçesinin hayata geçirildiğini kaydetti.
     Bu ilçenin merkezinin Marmaracık beldesi olarak belirlendiğini anlatan Bulut, şunları aktardı:
     Ergene ilçesi, yaklaşık 70 bin nüfusuyla ve içinde barındırdığı sanayi kuruluşlarıyla bu bölgede önemli bir rol oynayacak. Bu, bizler için hayaldi gerçeğe dönüştü. İsmini Ergene Nehrinden alan Ergene ilçesi kurulduktan sonra, buranın belediye başkanı kim olursa olsun, Ergene Nehri ile onun bir kolu olan Çorlu Deresinin temizlenmesi için bütün imkanları seferber edecek. Yani, Ergene Nehri, ismini verdiği ergene ilçesi kurulunca temizlenecek.
     Bulut, Marmaracık Köyünde 1994 yılında muhtar olarak görev aldığını belirterek, 1999da belde olduklarını ve üç dönemdir belediye başkanlığı görevini yürüttüğünü sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Coşkun Bozyel / Muhterem Erkul
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Muhtar olarak göreve başladığı köy ilçe Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER