Muratpaşa Belediye Başkanı Evcilmen Kentsel Dönüşüm

Muratpaşa Belediye Başkanı Evcilmen Kentsel Dönüşüm Yasasını eleştirdi -Evcilmen: -Yeşil alanı, sağlık tesisi, okulu, kısaca sosyal donatı alanları olmadan gecekonduları yıkıp yaptığınız yapılar, apartmankondu oluyor (Fotoğr


ANTALYA (A.A) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca başlatılan Kentsel Dönüşüm Yasasını eleştiren Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Yeşil alanı, sağlık tesisi, okulu, kısaca sosyal donatı alanları olmadan gecekonduları yıkıp yaptığınız yapılar apartmankondu oluyor dedi.
     Şehir Plancıları Odası Antalya Şubesini ziyaret eden Evcilmen, Şube Başkanı Haşim Dikencik, yönetim kurulu ve üyelerle bir araya geldi.
     Kent sorunlarıyla ilgili konuların konuşulduğu ziyarette, planlama ilkeleri, belediye meclislerinde görüşülen plan tadilatları, Büyükşehir Tip İmar Yönetmeliği gibi kent sorunları ve Kentsel Dönüşüm Yasası hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
     Kentsel Dönüşüm Yasasının uygulanmasında meslek odası olarak birçok hassasiyetleri olduğunu belirten Şehir Plancıları Odası Antalya Şubesi Başkanı Haşim Dikencik, Yasa kapsamına afet riski taşımayan, koruma altındaki kamuya ait taşınmazlar, tarım alanları, orman arazileri ve SİTler de alınmıştır. Bu alanlarda hassasiyetimiz kamu yararı önceliğidir. Ayrıca yerel yönetimlerin yetkilerini kısıtlayan, devreden hükümler de yasanın uygulanmasında sorun yaratacaktır dedi.
     Kentsel Dönüşüm Yasası ve yapılan uygulamaları eleştiren Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, yasanın yarar sağlamayacağını ileri sürdü. Evcilmen, Yeşil alanı, sağlık tesisi, okulu, kısaca sosyal donatı alanları olmadan gecekonduları yıkıp yaptığınız yapılar apartmankondu oluyor. Gerçek kentsel dönüşüm gecekondu sahiplerini aynı bölgede modern konutlara kavuşturan, her türlü sosyal gereksinimi karşılanan ve bölgenin değerini artıran bir çalışmayla Muratpaşa Belediyesinin Bayındır-Soğuksu Projesinde geçekleştirdiği uygulamadır diye konuştu.
     Yediarıklar Bölgesinde de benzer bir uygulama gerçekleştirmek istediklerini dile getiren Evcilmen, Antalyanın nostaljik son arkının geçtiği alanda bine yakın gecekondu bulunuyor. Bu alanın devrini belediyeye aldığımız takdirde, sizlerin de katkılarıyla, prensip planlama kararlarıyla gerçek bir kentsel dönüşümü bu alanda da gerçekleştirebiliriz. Gecekondu sahiplerinin aynı bölgede modern konutlara kavuştuğu, içinde hiçbir ticari alan olmayan prestij bir proje yaşama geçirilebilir dedi.
    
     Muhabir: Hüseyin Kanber
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Muratpaşa Belediye Başkanı Evcilmen Kentsel Dönüşüm Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER