Muşta Hamurlu Eller Bilgi Üretiyor projesi

Muşta Hamurlu Eller Bilgi Üretiyor projesi başladı


MUŞ (A.A) - Muşta Sosyal Destekleme Programı (SODES) kapsamında Lale Kadın Derneği ve Cumhuriyet Başsavcılığının ortak yürüttüğü Hamurlu Eller Bilgi Üretiyor projesi başladı.
     Valilik koordinasyonunda SODES kapsamında Lale Kadın Derneği ve Cumhuriyet Başsavcılığının ortak yürüttüğü projeyle, cezaevinde kurulan bir sınıfta, 20 bilgisayar mahkumların hizmetine sunuldu. Böylece cezaevinde bulunan 20 hükümlü kadına, bilgisayar işletmeciliği eğitimi verilecek.
     Bilgisayar kursunda incelemede bulunan Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya, 12 ay sürecek olan projeyle, hükümlü kadınların, zamanlarını verimli şekilde geçireceğini ve kendilerini geliştireceklerini söyledi.
     Kadınların dışarıya çıktıklarında sosyal hayata daha rahat adapte olması ve iş bularak geçimlerini sağlamaları amacıyla bu projeyi hazırladıklarını belirten Kaya, şöyle konuştu:
     Buradaki herkesi misafir olarak görüyor ve onları yeni hayatlarına en iyi şekilde hazırlamak için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Bu kapsamda Kalkınma Bakanlığımızın finanse ettiği ve Valiliğimiz koordinesinde yürütülen SODES projeleri ile misafirlerimize verdiğimiz destekleri artırıyoruz. Daha önce bir halı saha yapılmıştı. Şimdi ise kadın misafirlerimize yönelik bilgisayar işletmenliği kursu veriliyor. Desteklerinden ötürü Kalkınma Bakanlığımıza, Valiliğimize, SODES Proje Ofisine ve Lale Kadın Derneğine teşekkür ediyorum.
     Lale Kadın Derneği ve Proje Koordinatörü Gaye Mergen ise, proje hazırlık aşamasında, Cumhuriyet Başsavcısı Kayanın kendilerine her türlü desteği verdiğini söyledi.
     Mergen, Kadın hükümlülere misafir gözüyle bakan, onlara bir baba şefkatiyle yaklaşan Kaya, projenin amacına ulaşması için bizlerle birlikte gayret sarf ediyor dedi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muşta Hamurlu Eller Bilgi Üretiyor projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER