Otokar, atık maliyetlerini yüzde 80 azalttı

Otokar, atık maliyetlerini yüzde 80 azalttı -Otokar Genel Müdür Yardımcısı Alptekin: 2012de tehlikeli atık maliyetlerimizi 2011e göre ünite başına yüzde 80 oranında azalttık -2012de enerji tüketimini düşürmeye ve enerji v


SAKARYA (A.A) - Otokar Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Alptekin, 2012de tehlikeli atık maliyetlerini 2011e göre ünite başına yüzde 80 oranında azalttıklarını bildirdi.
     Alptekin, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından verilen Çevre Ödüllerinde Büyük Ölçekli Kuruluş Çevre Yönetimi ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri kategorisinde üçüncülük ödülünü almaktan mutlu olduklarını aktardı.
     Türkiyenin öncü otomotiv şirketlerinden biri olduklarına işaret eden Alptekin, Otokar olarak çevre bilincini artırmayı, çevresel sorumluluklarımızı yerine getirmeyi bir görev kabul ediyoruz. Çevrenin ve doğal kaynakların etkin kullanımını esas alan sistemler oluşturuyor ve bu sistemlerin sürekliliğini sağlıyoruz diye belirtti.
     Alptekin, alternatif yakıtlı araçların üretimi konusunda da çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:
     İçinde bulunduğumuz çevrenin korunması ve iyileştirilmesi konularında çalışmalar yürütürken, bu bilincini ürünlerimize de yansıtıyoruz. Bugüne kadar 13 çevre ödülünün sahibi bir şirket olarak, kuruluşumuzun 50. yılında bir çevre ödülüne daha layık görülmek çok gurur verici.
     2012de tehlikeli atık maliyetlerimizi 2011e göre ünite başına yüzde 80 oranında azalttık. 2011e göre 2012de enerji tüketimini düşürmeye ve enerji verimliliğini artırmaya yönelik çalışmalarla elde edilen CO2 emisyonu tasarruf miktarını 3 kat artırdık. Yine 2012de sosyal sorumluluk amaçlı verdiğimiz çevre eğitimlerinin saati 4 kat artış gösterdi. Şirket içi ve dışı ağaçlandırma çalışmalarında dikilen fidan sayısı geçtiğimiz yıl yüzde 50 arttı.
    
     Muhabir: Mehmet Özcan
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Otokar, atık maliyetlerini yüzde 80 azalttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER