Muşta Tüp Bebek Projesi hayata geçirilecek

Muşta Tüp Bebek Projesi hayata geçirilecek


MUŞ (A.A) - Vali Yardımcısı Hüseyin Göktürk, Muşta çocuğu olmayan ve yoksulluktan dolayı tedavi göremeyen vatandaşlar için, Tüp Bebek Projesini hayata geçireceklerini belirtti.
     Göktürk, yaptığı yazılı açıklamada, proje kapsamında, anlaşma yaptıkları Acıbadem Hastanesinde, yoksul ailelerin tüp bebek giderlerinin karşılanacağını kaydetti.
     Bu çerçevede Muşta 12 ailenin tüp bebek masraflarının, hastane tarafından karşılanacağını belirten Göktürk, şunları kaydetti:
     Muşta çocuğu olmayan ve yoksulluktan dolayı tedavi göremeyen vatandaşlar için, projeyi hayata geçireceğiz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Acıbadem Sağlık Grubunun işbirliğiyle, tüp bebek için ailelerin tedavi giderleri karşılanacak. Ailelerin, yol ve konaklama ücretleri karşılanacak. Bu projeyle belki de ailelerin evlat hasreti sona erecek. Tüp bebek giderleri tamamen Acıbadem Hastanesi tarafından karşılanacak. Projeden 23 ile 39 yaş aralığında olan, tıbbi muhtaçlık belgesi bulunan (son 3 yıl içinde normal ya da diğer tedavi yöntemleriyle çocuk sahibi olmadığına dair rapor), genel sağlık sigortası kapsamında sağlık provizyonu 60/C-1 sigortalı olanlar ve yeşil kartlılar yararlanacak.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muşta Tüp Bebek Projesi hayata geçirilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER