Muşta dağlardan toplanan ot gelir kaynağı

Muşta dağlardan toplanan ot gelir kaynağı oldu


MUŞ (A.A) - Muşta dar gelirli vatandaşlar baharın gelmesiyle, dağlardan topladıkları yemeklik otları satmaya başladı.
     Başta gülbahar olmak üzere kenger, spidak, kari gibi şifalı bitkileri toplayan vatandaşlar, topladıkları bitkileri satışa sunduklarını söyledi.
     Merkeze bağlı Üçevler bölgesinin Çavuştepe Zobeser bölgesinde gülbahar, kenger ve kari topladıklarını belirten Cahit Sönmez, her gün sabah erken saatlerden başlayarak akşama kadar dağda pancar topladıklarını belirtti.
     Sezonunun başlamasıyla 2 ay kenger satışı yaparak geçimini sağladığını ifade eden Sönmez, "Her yıl bu mevsimde kenger ve diğer bitkileri topluyoruz. Özellikle kengere çok rağbet var. Çünkü turşusu, kızartması yapılıyor ve kurutulmuş pancar şeklinde kışın da kullanılıyor. Kengerle her türlü yemek yapılıyor. Uzmanlar bu bitkinin çok faydalı olduğunu açıklıyor" dedi.
     Kengerin kilosunu 3 liradan satışa sunduklarını dile getiren Sönmez, havanın ısınmasıyla kengerin çoğalacağını ve fiyatının da düşeceğini söyledi.
     Sönmez, "Bu bitkiler ilkbaharda geçim kaynağımız oluyor. Çözüm sürecinden önce dağlardan ot toplamak riskliydi. Böyle rahat bir biçimde pancar toplamamız mümkün değildi. Çözüm sürecinin başlamasıyla, rahat şekilde pancar toplamaya başladık. Temennimiz barışın bir an önce sağlanması" diye konuştu.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muşta dağlardan toplanan ot gelir kaynağı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER