Muşta METEK toplantısı yapıldı

Muşta METEK toplantısı yapıldı


MUŞ (A.A) - Muşta Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi (METEK) projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.
     Esnaf ve Sanatkarlar Odası Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Fatih Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, METEK Projesi Takım Lideri David Hardy ve çok sayıda kurum amiri katıldı.
     Toplantının açılış konuşmasını yapan Tatlı, Muşta 5 endüstri teknik ve endüstri meslek, 1 ticaret meslek, 6 çok programlı, 5 imam hatip ve 1 sağlık meslek lisesi başta olmak üzere, toplam 24 ortaöğretim kurumunda, mesleki eğitim verildiğini söyledi.
     Gelişen ülkelerde, mesleki eğitimin, genel orta öğretime oranının yüzde 65 olduğunu kaydeden Tatlı, Türkiyede bunun tersi bir durum yaşandığını belirtti.
     Muşun mesleki eğitimde Avrupa standartlarının üstüne çıktığını söyleyen Tatlı, şunları kaydetti:
     Buna göre Muştaki okullarda mesleki eğitim yüzde 69, genel ortaöğretim yüzde 31 oranında. Bu sayısal yönden güzel olmakla birlikte, nitelik olarak geliştirilmeli. Çünkü yetişmiş iş gücüne ihtiyacımız var. Globalleşen dünya, küreselleşen ekonomi ve teknolojideki rekabet nedeniyle iş gücünü kaliteli yetiştirmek zorundayız. Kaliteli bir mesleki eğitim sistemi, dünyanın takip ettiği standartlara uygun, uygulanabilir, sürdürülebilir ve ölçülebilir bir kalite güvence sistemiyle mümkündür.
     Ülkede kalite güvence sisteminin yerleşmesiyle, iş dünyasının ihtiyacına cevap verebilen ölçülerde yetişmiş, gelişen dünya teknolojisine ayak uydurabilen öğrenciler yetiştirileceğini anlatan Tatlı, bu anlamda Milli Eğitim Bakanlığının METEK projesini önemsediklerini, projeyle mesleki ve teknik eğitime standart getirileceğini ifade etti.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muşta METEK toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER