Emekli memurdan anlamlı bağış

Emekli memurdan anlamlı bağış -Emekli kütüphane memuru Aynur Şen, evini maddi imkanı olmayan hukuk öğrencilerine burs verilmesi amacıyla Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Vakfına bağışladı


ANKARA (A.A) - Emekli kütüphane memuru Aynur Şen, evini maddi imkanı olmayan hukuk öğrencilerine burs verilmesi amacıyla Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Vakfına bağışladı.
     Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi kütüphanesinde 20 yıl çalıştıktan sonra emekli olan Aynur Şen (71), vefatından sonra vakfa bağışladığı evinin kira bedeliyle maddi imkanı olmayan hukuk öğrencilerini okutacak.
     Babasının vasiyeti üzerine evini bağışladığını dile getiren Şen, Birinci dereceden akrabam olmadığı için evimi bağışlamaya karar verdim. Ben öldükten sonra evim vakfa kalacak, daha sonra kiraya verilecek. Kira bedeliyle de maddi durumu iyi olmayan, başarılı olan öğrencilere burs verilecek dedi.
     Hukuk fakültesinde yıllarca çalışarak para kazandığını anlatan Şen, bu sebeple burada okuyan öğrencilere burs verilmesini istediğini söyledi. Şen, verilecek bursla öğrencilerin eğitimlerine katkıda bulunacağı için çok mutlu olduğunu dile getirdi.
    
     -İlk defa vakıfımıza böyle bir bağış yapıldı-
    
     Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arzu Oğuz, Şenin bu davranışını çok anlamlı bulduklarını ve duygulandıklarını belirterek, öğrencilerin büyük çoğunluğunun orta ve alt gelir düzeyinden olduğunu söyledi. Şenin evini doktora talebesi olan veya master yapan öğrencilere kiraya verilmesi şartıyla bağışladığını ifade eden Oğuz, Aynur hanım, çalışkan ve maddi durumu iyi olmayan 3 öğrenciye burs verilmesini istedi. Bizim vakıflarımızın bağışları genellikle öğretim üyelerimizin maaşlarındaki kesintilerle yapılıyordu. İlk defa vakıfımıza böyle bir bağış yapıldı dedi.
     Geleceğin hukukçularının yetiştirdiklerini ve bin 500 öğrenciye burs dağıttıklarını belirten Oğuz, Şenin bu davranışının örnek teşkil etmesini istediklerini kaydetti.
     Bağışı dolayısıyla Oğuz tarafından Şene teşekkür mektubu ve plaket verildi.
    
     Muhabir: Merve Yıldızalp
     Yayıncı: Ertuğrul Cingil
<< Önceki Haber Emekli memurdan anlamlı bağış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER