Muş Belediye Başkanı Dede:

Muş Belediye Başkanı Dede: Merkeze yakın köylerin mahalle olarak belediye sınırlarına dahil edilmesiyle, kentte modern şehirleşme atağı başlayacak


MUŞ (A.A) - Belediye Başkanı Necmettin Dede, merkeze yakın köylerin, mahalle olarak belediye sınırlarına dahil edilmesiyle, kentte modern şehirleşme atağının başlayacağını söyledi.
     Dede, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkeze 4 kilometre mesafede bulunan köylerin, yıllar önce mahalle olması gerektiğini belirtti.
     Belediye bağlanacak olan köylerin altyapı sorunlarının İl Özel İdaresi tarafından giderilmesi gerektiğini bildiren Dede, şöyle konuştu:
     Merkeze yakın köylerin mahalle olarak belediye sınırlarına dahil edilmesiyle kentte modern şehirleşme atağı başlayacak. Belediyenin sorunları giderecek bütçesi olmadığı için altyapı sorunlarını özel idarenin çözmesi gerekiyor. Bunları teslim aldığımızda köy görüntüsünden kurtarmak için de çok çaba göstermemiz lazım. Bu köylerin belediye sınırlarına alınmasıyla Muş daha da genişleyecek ve modern bir şehir olacak.
     Kale Mahallesinde uygulanan Kentsel Dönüşüm Projesinin de önem taşıdığına değinen Dede, kentsel dönüşüm ve yeni imar planının Muşu modern bir görünüme kavuşturacağını kaydetti.
     Dede, Bunlar tamamlanırsa, Muş en güzel şehirlerden biri olacak. Kentsel dönüşüm kapsamında, tarihi eserlerin tahrip edildiği söyleniyor. Böyle bir şey yok. Hem tarihi eserler korunacak hem de şehirleşme olacak. Kentsel dönüşümü Dere, Kültür ve Zafer mahallelerinde de uygulamamız gerekiyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Muş Belediye Başkanı Dede: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER