Muş Cumhuriyet Başsavcısı Kaya:

Muş Cumhuriyet Başsavcısı Kaya: -Cumhuriyet Başsavcısı Kaya: -Muş E Tipi Kapalı Cezaevinde açlık grevi yapan tutuklu ve hükümlülerin sağlık durumları iyi.


MUŞ (A.A) - Muş Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya, Muş E Tipi Kapalı Cezaevinde açlık grevi yapan tutuklu ve hükümlülerin sağlık durumlarının iyi olduğunu ve herhangi bir sağlık sorunlarının bulunmadığını söyledi.
     Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, grevin sonlandırılmasının sevindirici olduğunu belirterek, grev yapanların doktor kontrollerinin devam ettiğini bildirdi.
     Cezaevinde ilk önce 12 kişinin açlık grevine başladığını, ardından sayının 179a yükseldiğini anımsatan Kaya, şöyle konuştu:
     40 gün sonra 6 kişi tahliye oldu. Grev yapanların sayısı 173e düştü. İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli çalışarak, greve girenlerin gerekli sağlık kontrolleri yapıldı. Kilo kaybı, tansiyon, kolesterol şeker gibi hayati konuları özellikle düzenli bir şekilde takip ettik. Açlık sürecinde hayati tehlike geçiren ve acil olarak tedavi altına alınan kimse olmadı. Bu açlık ve susuzluk süresinde şeker, tansiyon ve kolesterollerin düşmemesi için kendilerine şekerli sıvı, meyve suyu, tuzlu ayran, sıvı bal ve D1 vitamin takviyesi yapıldı. Vücudun sıvı kaybını önlemek için tansiyon, şeker ve kolesterol kontrolleri yapıldı. Cezaevinde sürekli sağlık ekibi bulunduruldu. Grevin sonlandırılmasının ardından mahkumlara ilk olarak serum, yiyecek ve içecek verildi.
     Özellikle şeker hastası olan hükümlülerin daha da yakından takip edildiğini belirten Kaya, şeker hastalarının açlığa karşı hassasiyetleri olduğu için, bu kişilerin şeker komasına girmemeleri için düzenli takip edilerek serum takviyesi yapıldığını kaydetti.
     Kaya, Kimseyi açlığa ve ölüme mahrum etmek gibi bir durumumuz söz konusu değil. Bizim amacımız insanları yaşatmak dedi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muş Cumhuriyet Başsavcısı Kaya: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER