Muş polisinin dolandırıcılık operasyonu

Muş polisinin dolandırıcılık operasyonu -Ülke genelinde 8 aylık süreçte yürütülen operasyonda, vatandaşlara kendilerini başkomiser ve savcı olarak tanıtıp dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 90 kişi gözaltına alındı (Fo


MUŞ (A.A) - Muş Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından ülke genelinde yürütülen operasyonda, vatandaşlara kendilerini başkomiser ve savcı olarak tanıtıp dolandırdıkları iddia edilen 90 kişi gözaltına alındı.
     Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 27 Nisan 2012 tarihinde telefonla aradıkları vatandaşa kendilerini başkomiser ve savcı olarak tanıtan şahısların dolandırıcılık olayını gerçekleştirmesi üzerine zanlıların yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldığı belirtildi.
     Yaklaşık 8 ay süren çalışmalarda, şahısların kendilerini başkomiser ve savcı olarak tanıttıktan sonra, vatandaşları korkutmak suretiyle verdikleri hesap numaralarına ya da ATM üzerinden kimlik numaralarına para transfer ettirdiklerinin belirlendiğine değinilen açıklamada, örgüt şeklinde hareket eden şahısların yönetici ve işçi kadrosundan oluştuğu ifade edildi.
     Açıklamada, elde edilen haksız kazancın yüzde 50sinin örgüt yöneticilerine, geriye kalanının ise işçilere pay edildiği bildirilerek, örgüt içinde aktif rol oynayan yönetici ve yönlendirici şahısların Şanlıurfanın Akçakale ilçesi ve köylerinde yaşadıklarının tespit edildiği vurgulandı.
    
     -35 ilde 77 olay-
    
     Şahısların, 35 ilde 77 olay gerçekleştirdiklerinin belirtildiği açıklamada, vatandaşları dolandırmak suretiyle yaklaşık 500 bin lira parayı hesaplarına aktardığının saptandığı ifade edildi.
     Açıklamada, şöyle denildi.
     Personelimizin gayreti ile yaklaşık 1 milyon lira para da müşteki vatandaşlarla telefon irtibatı kurularak, gereken ikazlar yapılıp para yatırmalarının önlenmesi şeklinde ya da yatırılan paralara bloke koydurtulmak sureti ile çekilmesinin önüne geçilerek vatandaşların mağduriyeti önlenmiştir. Asayiş Şube Müdürlüğümüzce, 27 Kasım 2012 günü Şanlıurfa ili ve köylerine gidilerek örgüt lider ve yöneticilerinden 9 şahsın yakalanmasıyla ülke genelinde operasyon başlatılmış, 8 aylık süreçte yaptığımız tespitler doğrultusunda, ülke genelinde konuyla ilgili toplam 90 şüpheli yakalattırılmış, bunlardan 5i ilimizde olmak üzere toplam 25i tutuklanmıştır.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Muş polisinin dolandırıcılık operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER