Muş TSOya ziyaret

Muş TSOya ziyaret


MUŞ (A.A) - Kapsayıcı Büyüme İçin Genç İstihdamı ve Katılımcılığın Önemi projesi kapsamında Muşa gelen grup, Muş Ticaret ve Sanayi Odasını (TSO) ziyaret etti.
     Grup Genç Sesler Derneği tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından desteklenen Kapsayıcı Büyüme İçin Genç İstihdamı ve Katılımcılığın Önemi projesi kapsamında 6 farklı ülkeden Muşa gelen 28 kişilik grup, Muş TSOyu ziyaret etti.
     Romanya, İtalya, Hırvatistan, Belçika, Polonya ve Slovenyadan gelen grubu, Muş TSO Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Koç ile Genel Sekreter Hanifi Aydar karşıladı.
     Toplantı salonunda grupla bir süre sohbet eden Koç, kentin ekonomisi ve geçim kaynakları hakkında bilgiler aktardı.
     Muşun Yeni Teşvik Yasası kapsamında 6. bölgede yer aldığını ve bunun da yatırımcılar için bir çok imkanı sağladığını belirten Koç, kentte faaliyet yürüten işletmeler hakkında gruba bilgi verdi.
     Koç, Organize Sanayi Bölgesinde 13 fabrika var. Bunlardan bir kısmının faaliyette. Bazılarının inşaat çalışmaları devam ediyor. Kentteki Şeker, Çimento ve Tuğla fabrikalarının ekonomiye önemli katkısı var. Ayrıca Muş Sanayi Merkezinde üretimi süren tekstil ve ayakkabı fabrikaları da istihdama katkı sağlıyor dedi.
     Oda tarafından hazırlanan projelere de değinen Koç, SODES Mekatronik, SODES Mobilya, SODES Doğalgaz Projeleri kapsamında 120 kursiyere eğitim verildiğini, Ekonomi Bakanlığı Mobilya ve Tekstil Projesi ile Ekonomi Bakanlığı Süt ve Süt Ürünleri ile Tarım Makine İmalatçıları Projesi kapsamında da 21 firmanın yurtdışına gönderildiğini ifade etti.
     Koç, şöyle konuştu:
     İlimizin ekonomisi ağırlıklı olarak tarım ve hayvancılığa dayalı. Tarım ve hayvancılık, köy ve ilçelerimizde halkın önemli bir kısmının geçim kaynağını oluşturmakta. Tarımda pancar, buğday ve tütün önemli bir paya sahiptir. Ancak ülkemizde tütün ve tütün ürünleri konusunda yapılan özelleştirme ile tütün yetiştiriciliği azaldı. Hayvancılık alanında ise süt ve et besiciliği yapılmakta. İlimiz, bölgenin ve Türkiyenin önemli bir hayvancılık merkezi konumunda.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER