MÜSİAD Sakarya Şubesi 15. Olağan Genel

MÜSİAD Sakarya Şubesi 15. Olağan Genel Kurulu -Şube Başkanı İnci: -İlimiz stratejik konumu, yatırıma uygun bakir alanlarıyla bölgenin en kıymetli şehirlerinden biridir


SAKARYA (A.A) - Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şubesi Başkanı Halit İnci, Sakaryanın stratejik konumu ve yatırıma uygun alanlarıyla bölgenin en kıymetli şehirlerinden biri olduğunu söyledi.
     Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasında (SATSO) düzenlenen MÜSİAD Sakarya Şubesinin 15. Olağan Genel Kurulunda İnci, üyelerinin rekor düzeydeki ihracata ve istihdama katkı verdiğini gözlemlediklerini anlattı.
     Anket sonuçlarına göre üyelerinin yüzde 47sinin 2013 yılının iyi geçeceği, yüzde 39unun 2012 ile benzer geçeceği umudu taşıdığını anlatan İnci, Orta Doğuda ciddi siyasi belirsizlikler bulunduğunu, Avrupa ekonomilerinin arka arkaya krize girdiği bir dönemde özel sektörün tüketim ve yatırımla ekonomilerinin sürekli büyümesinin siyasi ve ekonomik istikrarla mümkün olduğunu dile getirdi.
     Hükümetin özellikle orta düzeydeki işletmelere güç katacak düzenlemeleri hayata geçirmesinin etkili olduğunu belirten İnci, şöyle devam etti:
     Ancak KOBİler için ucuz maliyetli finansman imkanları da sağlanmalıdır. İlimiz stratejik konumu, yatırıma uygun bakir alanlarıyla bölgenin en kıymetli şehirlerinden biridir. İlimize doğru bir sanayi göçünün kaçınılmaz olduğunu biliyoruz. Bu süreci çok iyi yönetmemiz gerekiyor. Verimli tarım alanlarını ve turizm potansiyelini içinde barındıran şehrimizde nitelikli, çevreyi kirletmeyen, katma değeri yüksek ürünler üreten sanayinin konuşlanması büyük önem taşıyor.
     Özellikle tarım, lojistik, otomotiv ve turizm sektörlerinde planlı ve çevre ile barışık, sürdürülebilir sanayi için strateji belirlemeli ve enerjimizi bu yönde harcamalıyız.
     Gerek yerel yönetimlerin gerekse ticaret ve sanayi odalarının Sakaryanın fırsatları ve güçlü yönleriyle ilişkili çalışmalarını her zaman desteklediklerini anlatan İnci, şunları söyledi:
     Deprem bölgesinde bulunmamızı ve deprem geçirmiş, afet riski yüksek binaların kullanılıyor olmasını sürekli tehdit olarak görmeliyiz. Kentsel Dönüşüm Kanunu ile riskli binaların dönüştürülmesi oldukça kolaylaşmıştır. Şehrimizde birtakım kentsel dönüşüm projeleri olduğunu biliyor ve bu çalışmaları destekliyoruz. Sakarya, kentsel dönüşüm için Türkiyenin öncelikli illeri arasındadır.
     Geçen döneme ait faaliyetlerimiz faaliyet raporumuzda ayrıntılı bir şekilde yer almaktadır. MÜSİAD, belirlediği standartlar ile durmaksızın çalışan bir kurumdur.
     Toplantıya MÜSİAD eski başkanı Ömer Cihad Vardan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, ilçe belediye başkanları ve MÜSİAD üyeleri katıldı.
     Genel kurulda İnci, 4. kez başkanlığa seçildi.
    
     Muhabir: Uğur Subaşı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber MÜSİAD Sakarya Şubesi 15. Olağan Genel Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER