MÜSİAD Yalova Temsilciliği açıldı

MÜSİAD Yalova Temsilciliği açıldı -Genel Başkan Yardımcısı Kaan: -Limanları, tersaneleri ve yüksek teknolojili ürünleri ile Yalova, Marmara Bölgesinde üretim ağıyla iş birliğini güçlendirmelidir


YALOVA (A.A) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Kaan, Limanları, tersaneleri ve yüksek teknolojili ürünleri ile Yalova, Marmara Bölgesinde üretim ağıyla iş birliğini güçlendirmelidir dedi.
     Kaan, derneğin Yalova Temsilciliğinin açılışı dolayısıyla bir otelde düzenlediği basın toplantısında, MÜSİADın, 22 yıl önce Anadolunun sahip olduğu yürekli iş adamlarının yola çıkarak kurdukları, Türkiyenin en etkin sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi.
     MÜSİAD üyelerinin ihracatın yüzde 15ini gerçekleştirdiğini, milli gelirin ise 105 milyar dolarını sağladığını belirten Kaan, ayrıca ülke istihdamına 1,2 milyon kişilik katkıda bulunduklarını bildirdi.
     Kaan, hizmet yolunda memleketin her köşesine çivi çakan üyelerinin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayarak, Bir kentte sivil toplum gelişmemişse, ortak akıl ve adalet nasıl gelişir- Kaynaştırıcı harcımız olmadan, güzide memleketin potansiyelini nitelikli rekabette sağlanacak zenginliğe dönüştüremeyiz. Yalovanın gelişimine katkı sağlayacak proje tabandan gelmiyorsa, sivil toplum bu projeleri sahiplenmiyorsa ve hatta sivil toplum proje üretmiyorsa, o kentin gelişmesi, kalkınması yarım kalır diye konuştu.
     Yalovanın, üç kıtaya ayağı olan, İstanbul, Kocaeli ve Bursa üçgeninde kalmış güzel bir konumuma sahip olduğuna dikkati çeken Kaan, şunları kaydetti:
     Yalova büyük kentlerin etkisinde kalmakla yetinmemesi ve niteliksiz sanayinin geçiş noktası haline gelmemesi gerekir. Yalova, Marmara gibi bölgesel üretim ağı içinde yer alan, nitelikli üretim yapan nokta haline gelmelidir. İstanbulun bu yoğunluğunda, Yalova, İstanbula bir alternatif olabilir. Özellikle Yalovayı biz alternatif olarak görüyoruz. Bu konumu dolayısıyla Yalovayı ön plana çıkarmak istiyoruz. Limanları, tersaneleri ve yüksek teknolojili ürünleri ile Yalova, Marmara Bölgesinde üretim ağıyla iş birliğini güçlendirmelidir. MÜSİAD temsilciliğimiz ve hatta yakında Yalovada şubeleşmemiz vasıtasıyla küresel iş ağının yakınlaşmasına katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Yakın zamanda gerçekleştirmiş olduğumuz uluslararası fuarımız ve iş forumumuzla 92 ülkeden 5 bin yüz 40 kişiyi misafir ettik. Bir yenilik olarak davet ettiğimiz bu misafirleri, Anadoludaki şubelerimizde ağırladık. Yani sadece fuar açmakla yetinmedik, bir heyet oluşturup Kayseri, Gaziantep ve Malatyaya yabancı iş adamlarını götürerek orada iş görüşmeleri yaptık.
     Kaan, Yalovada Bilişim İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin kurulmak istendiğini, ancak burada yer alacak firmanın bulunmadığını ifade ederek, Bunlar Türkiye için önemli atılımlar, bu yatırımlarla Yalova gibi sanayi alanları kısıtlı bir yerde nitelikli sanayiyi, yüksek katma değerli üretimi ve hizmet sektörünü ön plana çıkarmamız lazım. Dolayısıyla biz MÜSİAD olarak Yalovada nitelikli sanayi ve üretim dönüşümünün yanında olmaya geldik. Hangi yatırım Yalovanın lehineyse biz de o yatırımın lehineyiz dedi.
     Toplantıya, MÜSİAD Yalova Temsilcisi Abdullah Yanık da katıldı.
    
     Muhabir: İsmail Ersan / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber MÜSİAD Yalova Temsilciliği açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER