Müsteşar Soluk, Divriğide incelemelerde bulundu

Müsteşar Soluk, Divriğide incelemelerde bulundu -Soluk: Divriği artık çıkmaz sokak değil


SİVAS (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk, Divriğide incelemelerde bulundu.
     Divriği Tren Garını inceleyen Soluk, şehir içi yol çalışmaları hakkında da şirket yetkililerinden bilgi aldı. Soluk, Divriği Kaymakamlığında yaptığı açıklamada, Geminbeli, Zara, Divriği ve bazı yerlerde yürütülen çalışmaları yerinde görmek amacıyla şantiyeleri dolaştıklarını söyledi.
     Eskiden çıkmaz bir sokak olan Divriğinin artık 5 noktadan ulaşımı sağlanan bir ilçe konumuna geldiğini ifade eden Soluk, Ancak bu güzergahlardan Gedikbaşı hariç diğer güzergahlar daha bitmiş değil. Celalli karayolu üzerinden çalışmalarımız devam ediyor, Arapgir üzerinden gerek Elazığ Karayolları, gerek Sivas Karayolları bu sene bu yolu bitirecekler dedi.
     İlçe merkezine turizme uygun olarak kilit parke taşı döşediklerini belirten Soluk, Yaklaşık 10 kilometre kilit parke taşı uygulamamız olacak. Bunun dışında Ulu Cami etrafında, ilgili kamu kurumları istimlaklerine başlamışlar. Onlar da süratle devam ediyor. Bu yıl sonunda Divriğide gözle görülebilir bir noktaya geleceğiz diye konuştu.
     İlçede yapılması planlanan bazı çalışmalar hakkında da bilgiler aktaran Soluk, Divriğide 2013-2014 yılında bütün turizm ve peyzaj alanlarının tamamlanmış olacağını ifade etti. Soluk, Bünyesinde barındırdığı tarihi yapıya yakışır bir şekilde bir Divriği ile Allah ömür verirse karşılaşacağımızı umut ediyoruz dedi.
    
     -Sivasa çağrı merkezi kurulması-
    
     Sivasa çağrı merkezi kurulması konusunda geçtiğimiz günlerde bazı çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Soluk, çağrı merkezleriyle bir anlaşma yapıldığını söyledi.
     İlk etapta 350-400 kişinin, orta vade ise 700 kişinin çalışabileceği bir çağrı merkezi kurulması konusunda uzun zamandır çalışma yürüttüklerini anlatan Soluk, Sivas Valisi Ali Kolat ile çağrı merkezinin hizmet vereceği yer konusunda inceleme yaptıklarını kaydetti.
     Bu merkezin bu yıl açılmasını arzu ettiklerini belirten Soluk, İnşallah bunun dışında Sivasta bir çağrı merkezi daha kurulacak. Bin kişiye, bin 500 kişiye iş imkanının sağlanmasının da Sivasa yapılacak iyi hizmetlerden biri olduğunu düşünüyoruz, hayırlı olur diyoruz diye konuştu.
     Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök ise içme suyu konusundaki desteklerinden dolayı müsteşar Soluka teşekkür ederek, Şu an Kalkınma Bakanlığı ek yatırım programına alındı. DSİ ihale yapacak ve 100 yıllık sorunumuz da Başbakanın talimatıyla başlayan sürecin sonunda sanırım çözülmüş olacak dedi.
     Soluka incelemeleri sırasında, Divriği Kaymakamlığı görevini vekaleten yürüten Kangal Kaymakamı Halit Benek ve Devlet Demiryolları 4. Bölge Müdürü Hacı Ahmet Şener eşlik etti.
    
     Muhabir: Mücahit Koç
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Müsteşar Soluk, Divriğide incelemelerde bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER