Myanmardaki Müslüman katliamı

Myanmardaki Müslüman katliamı -Nevşehirde MTTB üyeleri Arakanda yaşanan Müslüman katliamlarına tepki gösterdi


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehirde Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) üyeleri, Myanmarın Arakan bölgesinde yaşanan Müslüman katliamlarına tepki gösterdi.
     Gülbahçe Parkında toplanan grup adına açıklama yapan MTTB Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ölmez, Suriye, Irak ve Filistinin dünyanın gündemini meşgul ettiği gibi Arakanın da dünyanın vicdanını sızlatması gerektiğini söyledi.
     Arakanda insanların diri diri yakıldığı, Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin bu konuda üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade eden Ölmez, Bugün insanım diyen her kişinin Arakan için yüreği sızlamalıdır. Müslümanın bir tek kılına halel gelmesin, ezilen bir tek insan kalmasın ve hatta incitilen bir hayvan dahi olsa imanımız, inancımız buna razı olmaz deyip gayrete gelerek kolları sıvamalıyız dedi.
     MTTBliler olarak bu katliam karşısında yüreklerinin sızladığını ve bir heyet oluşturarak Arakandaki katliamı dünya kamuoyuna duyurmak için oraya gideceklerini kaydeden Ölmez, zulüm gören Müslümanların yanında mücadele edeceklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Murat Asil / Yücel Velioğlu / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Myanmardaki Müslüman katliamı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER