Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü:

Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü: -Çiftçinin kendi ürünlerini daha rahat bir ortamda ve yer tahsisi konusunda daha adaletli davranılarak satış yapabilmelerini istiyoruz


AYDIN (A.A) - Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü, Çiftçinin kendi ürünlerini daha rahat bir ortamda ve yer tahsisi konusunda daha adaletli davranılarak satış yapabilmelerini istiyoruz dedi.
     İzgü, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ziyaret ettiği Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcıka bazı sorunlarını aktardı.
     Pazaryerlerinde satış yapan ve organik belgesi olmayan üretici veya satıcıların denetlenmesini talep eden İzgü, şöyle konuştu:
     Çiftçimiz ürettiği mahsulünü tarladan sabah dalından koparıp pazara getiriyor. Ancak bazen pazaryerinde mahsulünü koyup satabilecek yeri bile olmuyor. Manavlar ve halden aldıklarını satan pazarcı esnafı, kendi yetiştirdiği ürünü satmak isteyen üreticiye yer konusunda adil davranmıyor. Çiftçinin kendi ürünlerini daha rahat bir ortamda ve yer tahsisi konusunda daha adaletli davranılarak satış yapabilmelerini istiyoruz.
     Belediye başkanı Alıcık da konunun çok önemli olduğunu belirterek bu denetimlerin yapılacağını ve kendi ürünlerini pazarda satacak olan çiftçinin satacağı yer tahsisi konusunda adil davranılarak kesin çözümler getirileceğini söyledi.
    
     Muhabir : Bahattin Albayrak /Suat Deniz
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER