Nevşehirde Ekim ayının zam şampiyonu kadın

Nevşehirde Ekim ayının zam şampiyonu kadın çizmesi


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Kırıkkale illerinde Ekim ayının zam şampiyonu kadın çizmesi oldu. Kadın çizmesinin fiyatı yüzde 37,55 arttı.
     TÜİK Nevşehir Bölge Müdürü Üzeyir Karakuş, yaptığı yazılı açıklamada, 2003 Temel Yıllı Tüketici Fiyatları Endeksinin (TÜFE) 2012 yılı Ekim ayında ulusal bazda bir önceki aya göre, yüzde 1,96 olarak gerçekleşirken, Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Kırıkkale illerini kapsayan Nevşehir Bölge Müdürlüğünde yüzde 1,57 artış gerçekleştiğini belirtti.
     Karakuş, Nevşehir istatistiki bölgesinde kadın çizmesinin yüzde 37,55 artışla Ekim ayının zam şampiyonu olduğunu kaydetti.
     Ayrıca 2003 Temel Yıllı TÜFEde 2012 yılı Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ulusal bazda yüzde 7,80 artış meydana gelirken, Nevşehir Bölge Müdürlüğünde bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,78 olarak gerçekleştiğini kaydeden Karakuş, 2012 yılı Ekim ayında Tüketici Fiyatları Endeksinde 26 istatistiki bölge içinde bir önceki aya göre yüzde 2,39 ile Balıkesir, Çanakkale illerini kapsayan istatistiki bölgede, en az artış ise yüzde 1,01 ile Van, Muş, Bitlis, Hakkari illerini kapsayan istatistiki bölgelerde meydana geldiğini ifade etti.
     Karakuş, Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Kırıkkale illerinden oluşan Nevşehir istatistiki bölgesinin, bir önceki aya göre yüzde 1,57 artış ile birlikte 26 istatistiki bölge içerisinde en az artış gösteren 7. bölge olduğunu açıkladı.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Nevşehirde Ekim ayının zam şampiyonu kadın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER