Nevşehirde Kırım rüzgarı esti

Nevşehirde Kırım rüzgarı esti


NEVŞEHİR (A.A) - Kırım Özerk Cumhuriyetinden Türk Dünyasının ve Rusyanın en ünlü gruplarından Kırım Ansambli Kültür Grubu, Türkiye turnesi kapsamında Nevşehirde performans sergiledi.
     Kırım Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Nevşehir Temsilciliğinin, Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirdiği kültür şölenine, Nevşehirliler yoğun ilgi gösterirken, kültür grubu, Türk dünyasının bayramı olan Nevruzun Kırım da kutlanmasını oyunlar, temsiller, danslar ve şarkılar eşliğinde anlattılar.
     Danslar eşliğinde şarkılar söylenen programda, vatandaşlar da şarkılara eşlik etti.
     Daha sonra, temsili Nevruz sofrası serilerek, toprağın verimi için dilek tutuldu, tahminler yapıldı ve Nevruz ateşinden atlandı.
     Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Nevşehir Temsilcisi Hacı Mehmet Şahin, burada yaptığı konuşmada, böyle bir etkinliğe Nevşehir halkının hasret olduğunu, sanatçıların da onlara iyi karşılık verdiğini düşündüğünü ifade ederek, Bugün Kırımın haritada yerini gösterebilecek bayağı bir çoğunluk oldu. Adını, nerede olduğunu, yapısını bilen insanlar da var. Ama bunun daha çoğalması lazım. Sadece Kırım değil Türk dünyasının Kırım bir parçası, Adriyatikten Çin Seddine kadar diye geçmişte söylenen bir söz var. Bu sözün gerçek olması için dil var, din var, millet var. Bunların bir araya gelmesi gerekir. Bunun içinde böyle etkinliklerin olması ve yapılması gerekiyor dedi.
     Nevşehirli vatandaşlar da programdan memnuniyetlerini dile getirdiler.
    
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Nevşehirde Kırım rüzgarı esti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER