Nevşehirde Vaaz ve İrşat Değerlendirme Toplantısı

Nevşehirde Vaaz ve İrşat Değerlendirme Toplantısı yapıldı -Nevşehir Müftüsü Öztürk: Öğle, cuma ve teravih namazı öncesi yüz yüze, göz göze sohbetlerde vatandaşın dertlerini dinleyip sorularını cevaplandırın


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir İl Müftülüğü tarafından Vaaz İrşad İstişare ve Değerlendirme Toplantısı yapıldı.
     Nar beldesi Cennet Bahçesinde yapılan toplantıya, İl Müftüsü Yakup Öztürk, Müftü Yardımcıları Ali Gülden, A. Celalettin Altunkaya, Şube Müdürü Mustafa Aktaş, Vaiz Tahsin Mutlu, Mustafa Şahin, Cezaevi Vaizi Latif Adsan ile İmam Hatip Lisesi meslek dersleri öğretmenleri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri, emekli din görevlileri ve vaaz formasyonu eğitimi almış din görevlileri katıldı.
     Öztürk, vaaz ve irşat ekibi ile yaptığı değerlendirme toplantısında, Nevşehir merkez, köy ve beldelerinin tamamının ekipler tarafından ziyaret edilerek, vaaz-irşat faaliyetlerinin yapılacağını belirtti.
     Ramazan ayının, manevi dinamikleri ve toplumdaki etkilerini vatandaşa en etkin şekilde hissettirmek için ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Öztürk, İl genelinde yapılacak hizmetleri gözden geçirdik. Nevşehirin muhtelif yerlerinde hizmet vermesi için irşat ekibi kurduk. Bu ekip içerisinde müftü yardımcılarımız, vaizlerimiz, din görevlilerimiz, emekli din görevlilerimiz, meslek dersleri öğretmenlerimiz yüz yüze vaaz kursu görmüş din görevlileri bulunuyor. Oluşturulan irşat ekibi Ramazan ayı boyunca da camilerde vaaz ve irşat hizmetinde bulunmaya devam edecektir dedi.
     Din görevlilerine cemaatleri ile namaz vakitleri dışında da birlikte olmalarını, sohbet etmelerini tavsiye eden Öztük, şöyle devam etti:
     Öğle, cuma ve teravih namazı öncesi yüz yüze, göz göze sohbetlerde vatandaşın dertlerini dinleyip sorularını cevaplandırın. Ramazan ayı süresince devam edecek olan bu faaliyetlerimizin Ramazan ruhuna uygun olarak birlik, beraberlik, sevgi, saygı, kardeşlik ve muhabbete vesile olacağını umuyoruz. Bu amaca yönelik olarak bu senenin ana teması Selamlaşmak olarak belirlenmiştir. Bununla birlikte vaaz konularının diğer güncel konulardan seçilmeli, konuşma üslubuna dikkat edilmeli, hazırlıksız asla vaaz edilmemeli, süreye riayet edin, vaaz konularında halkın ihtiyaçlarına göre konu hazırlanmalı, vaaz edilen cemaatin sosyo-kültürel yapısının dikkate alınmalı.
     Dilek ve temenniler bölümünde ise hizmet araçlarından yararlanılması, vaaz edilecek cami görevlilerinin gerekli tedbirleri almaları ve ses cihazlarının Ramazan ayı öncesi kontrol edilmesi yönünde talepler dile getirildi.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Nevşehirde Vaaz ve İrşat Değerlendirme Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER